Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Google Doodle obilježio rođendan Zlatka Grgića

21.06.2013. Eleonora Glišić
Foto: google.hr/ screenshot

Foto: google.hr/ screenshot

Danas je na Googleovoj tražilici osvanuo motiv iz jednog od mnogima najomiljenijih dječjih crtanih filmova, onom o profesoru Baltazaru. Time je Google obilježio 82. obljetnicu rođenja njegovog autora, Zlatka Grgića. Otac lika profesora Baltazara rođen je u Zagrebu na prvi dan ljeta 1931., a preminuo je u Torontu 4. listopada 1988. Zlatko Grgić svoj je život posvetio animaciji i karikaturi iako je završio studij prava i studirao novinarstvo. Crtanim filmom bavio se od 1951., najprije kao crtač i animator, a samostalno je režirao od 1964., “Muzikalno prase”, “Izumitelj cipela”, “Veliki i mali”. U Kanadi je korežirao film “Lutka snova”, koji je nominiran za Oscara. Smatra se jednim od vodećih autora drugog naraštaja Zagrebačke škole crtanog filma, a nagrađen je i na brojnim međunarodnim festivalima. U projektu Google Doodlea je sudjelovala ekipa od ukupno 20-ak ljudi među kojima su se isticali Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Komentari