Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Google Doodle obilježio rođendan Zlatka Grgića

21.06.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: google.hr/ screenshot

Foto: google.hr/ screenshot

Danas je na Googleovoj tražilici osvanuo motiv iz jednog od mnogima najomiljenijih dječjih crtanih filmova, onom o profesoru Baltazaru. Time je Google obilježio 82. obljetnicu rođenja njegovog autora, Zlatka Grgića. Otac lika profesora Baltazara rođen je u Zagrebu na prvi dan ljeta 1931., a preminuo je u Torontu 4. listopada 1988. Zlatko Grgić svoj je život posvetio animaciji i karikaturi iako je završio studij prava i studirao novinarstvo. Crtanim filmom bavio se od 1951., najprije kao crtač i animator, a samostalno je režirao od 1964., “Muzikalno prase”, “Izumitelj cipela”, “Veliki i mali”. U Kanadi je korežirao film “Lutka snova”, koji je nominiran za Oscara. Smatra se jednim od vodećih autora drugog naraštaja Zagrebačke škole crtanog filma, a nagrađen je i na brojnim međunarodnim festivalima. U projektu Google Doodlea je sudjelovala ekipa od ukupno 20-ak ljudi među kojima su se isticali Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića.

(Visited 184 times, 1 visits today)

Komentari