Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Google Doodle obilježio rođendan Zlatka Grgića

21.06.2013. Eleonora Glišić
Foto: google.hr/ screenshot

Foto: google.hr/ screenshot

Danas je na Googleovoj tražilici osvanuo motiv iz jednog od mnogima najomiljenijih dječjih crtanih filmova, onom o profesoru Baltazaru. Time je Google obilježio 82. obljetnicu rođenja njegovog autora, Zlatka Grgića. Otac lika profesora Baltazara rođen je u Zagrebu na prvi dan ljeta 1931., a preminuo je u Torontu 4. listopada 1988. Zlatko Grgić svoj je život posvetio animaciji i karikaturi iako je završio studij prava i studirao novinarstvo. Crtanim filmom bavio se od 1951., najprije kao crtač i animator, a samostalno je režirao od 1964., “Muzikalno prase”, “Izumitelj cipela”, “Veliki i mali”. U Kanadi je korežirao film “Lutka snova”, koji je nominiran za Oscara. Smatra se jednim od vodećih autora drugog naraštaja Zagrebačke škole crtanog filma, a nagrađen je i na brojnim međunarodnim festivalima. U projektu Google Doodlea je sudjelovala ekipa od ukupno 20-ak ljudi među kojima su se isticali Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Komentari