Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Gotye, Sia i Tame Impala su dobitnici APRA nagrada

19.06.2013. Damir Martinović

Foto: Facebook

Dodjela APRA (Australasian Performing Right Association) nagrada, za postignuća australskih glazebnika, ove godine je održana u Melbournu, a svoje prvo izdanje je doživjela 2000. godine.

Među ovogodišnjim dobitnicima ističu se:  Sia koja je odnijela titulu tekstopisca godine, Gotye u kategoriji najizvođenijeg rada u inozemstvu (“Somebody That I Used To Know”), a Tame Ipmala za najbolju pjesmu “Feels Like We Only Go Backwards”.

Ostali dobitnici su:

– Timomatic “Set It Off” za pop izvedbu

– Carly Rae Jepsen “Call Me Maybe” za urbani rad

– Fennixpawl & Ivan Gough feta. Georgi Kay  “In My Mind”..

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari