Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

GPS cipele koje znaju put kući

15.04.2014. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Salone del Mobile najveći je sajam dizajna u svijetu koji se svake godine održava u Milanu. Ove godine ponudio je posjetiteljima novi uvid u budućnost. Od 3D ispisa do nosive tehnologije, sajam je odlučio istražiti kako će digitalni dizajn revolucionarno utjecati na naš način života. Jedna od najinovativnijih izložbi bila je izložba Nevidljivog dizajna koja je obuhvaćala 100 objekata iz budućnosti.

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Britanski dizajner i inovator Dominic Wilcox (ili možda nestala Dorothy Gale iz Kanasasa) na dotičnoj je izložbi premijerno predstavio svoje “No Place Like Home” GPS cipele, koje se mogu opisati kao spoj filmske nostalgije i digitalne vještine. Cipele imaju ugrađeni LED zbog kojeg možete jednostavno uploadati svoje željeno odredište. Samo kliknite svojim petama tri puta (kako bi se uključio GPS) i cipele će vas odvesti na odabranu lokaciju. Wilcoxove cipele dokaz su da je dobar nevidljivi dizajn budućnost nosive tehnologije.

(Visited 152 times, 2 visits today)

Komentari