Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

GPS cipele koje znaju put kući

15.04.2014. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Salone del Mobile najveći je sajam dizajna u svijetu koji se svake godine održava u Milanu. Ove godine ponudio je posjetiteljima novi uvid u budućnost. Od 3D ispisa do nosive tehnologije, sajam je odlučio istražiti kako će digitalni dizajn revolucionarno utjecati na naš način života. Jedna od najinovativnijih izložbi bila je izložba Nevidljivog dizajna koja je obuhvaćala 100 objekata iz budućnosti.

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Foto: facebook.com/ Dominic Wilcox

Britanski dizajner i inovator Dominic Wilcox (ili možda nestala Dorothy Gale iz Kanasasa) na dotičnoj je izložbi premijerno predstavio svoje “No Place Like Home” GPS cipele, koje se mogu opisati kao spoj filmske nostalgije i digitalne vještine. Cipele imaju ugrađeni LED zbog kojeg možete jednostavno uploadati svoje željeno odredište. Samo kliknite svojim petama tri puta (kako bi se uključio GPS) i cipele će vas odvesti na odabranu lokaciju. Wilcoxove cipele dokaz su da je dobar nevidljivi dizajn budućnost nosive tehnologije.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Komentari