Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Graffiti na Gradele u Tvornici pripremaju proljetnu plažu

27.03.2017. Ziher.hrFoto: press

Nešto malo više od sto dana prije glavnog ljetnog eventa, koji od 27. do 29. srpnja na plaži ispod i platou pored Bijele kuće u Bolu okuplja samo najbolju ekipu koju možete zamisliti, Graffiti na Gradele nastavljaju donositi dašak ljeta u Zagreb. Nakon odličnog i krcatog partyja početkom siječnja u predvorju kina SC, GnG se vraća na mjesto gdje su prošle godine održali svoj prvi summit u metropoli – u mali pogon Tvornice kulture.

Ove godine najavljuju novi toplinski (t)rap udar uz nekoliko premijera! Prva po redu je nastup novosadske Klike – supergrupe koju čine Bekfleš i Kardež i kojima će ovo biti prvi zagrebački nastup. Momci iza sebe nižu nastupe, pjesme i videospotove koji se u najmanju ruku mogu svrstati u kategoriju „užasi postmoderne“. Priča se da su njihovi nastupi živopisni te da im na njima (pre)često nestaje odjeća. Dovoljno razloga da njihovoj pojavi svjedočite uživo.

„Neonku“, svoj novi album, također premijerno i još vruć iz studija donose i VRH & Oreb (Kiša metaka). Navodno su već poslali pozivnice nekim misterioznim gostima koji će im se pridružiti na nastupu, no ta imena još uvijek ne otkrivaju. Na Graffiti na Gradele u Tvornici vraća se i Bore Balboa koji će pravovremeno uletavati VRHu i Orebu na pozornicu i tako najaviti nova iznenađenja.

 Atmosferu će do ranih jutarnjih sati već tradicionalno potpirivati DJ-i prijatelji festivala – Oliver (Bassinga, Krankšvester), Niki Peducci (Krešo Bengalka & Žuvi) i VRH (Kiša metaka, Metnem).

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 30 kuna možete pronaći u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Caffe baru Gajba (Frankopanska 9). Prvih sto kupaca koji dođu kupiti kartu od utorka, 22. ožujka na poklon će dobiti GnG & Ziggi rolling papers rizle. Na ulazu u Tvornicu cijena ulaznice iznosit će 45 kuna. Hvala vam što kupnjom ulaznice podržavate Graffite na Gradele!

Komentari