Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Grande finale Velikog filmskog kviza: Potražite zabavu prije Oscara u Studiu Smijeha

23.01.2015. Ziher.hr
Foto: fak.hr

Foto: fak.hr

U Studiju Smijeha u Vlaškoj ulici posljednjeg se dana u ovom mjesecu održava konačni okršaj titana. Kao grande finale ovog snježnog i kišnog, ali prije svega filmskog! mjeseca obilježenog brojnim dodjelama nagrada i nestrpljivim iščekivanjem Oscara, održat će se posljednji u nizu FAK-ovih Velikih filmskih kvizeva. Za mikrofonom će ponovno biti the one and only Goran Vugrinec Goc, a čvrsto stojeći iza svoga rada je FAKova ekipa koja je sastavljala pitanja. Pa, ima li bolji način da zadnju subotu u predoskarovskom mjesecu (31.1.) obilježite od odlaska na filmski kviz?

Iako se za glavnu nagradu natječu dosadašnji pobjednici – istinski kvizerski maheri, ne znači da se samo za 10 kuna ne možete doći zabavljati u Studiju smijeha. Na koncu, neovisno o dvoboju, kviz će ponovno biti otvoren za sve kao i dosad jer nikad dosta pobjednika koje svijet tako voli, kako nam kaže omiljena Indira. Brojne nagrade očekuju pa nemojte zakasniti – kviz počinje u 20 sati i ovoga se puta kašnjenje ne tolerira, ipak smo u finalu.

Krvava će se borba za godišnje Cineplexx kino karte odvijati između hrabrih družina: Nemoćna gomilica, Danish Scum, Umri muški, Alvin i vjeverice, Los pollos spermanos i Tri muškarca i djeva Do. Za ostale tu su Continentalove kinoulaznice, FAK-ovo FAK-at dobro vino i najbolja od svih nagrada, najveća od svih počasti: titula pobjednika prvog kviza u 2015. godini, titula s kojom će početkom iduće godine pobjednići moći sudjelovati u drugom po redu godišnjem finalu.

Foto: facebook.com/faktvojfilm

Foto: facebook.com/faktvojfilm

Što vas točno očekuje na kvizu?

Za početak, tu je kategorija The Man Who Knew Too Much gdje vas očekuje 15 pitanja općeg znanja o filmovima i dodatnih 10 pitanja o serijama, a s kojima skupljate po jedan bod, potom usljeđuje I See Dead People s fotografijama po kojima ćete morati odgonetnuti tražene filmove pa The Sound of Music koja traži vrsne poznavatelje filmskih soundtrackova, a slična joj je i kategorija You Talkin’ to Me? gdje se filmofile testira prepoznaju li neke od razgovora iz poznatih filmova. Prije završne kategorije, tu je još i Guess Who’s Coming to Dinner u kojoj morate odgonetnuti na temelju hintova o kojoj je filmskoj osobi riječ, a onda usljeđuje finalna kategorija u kojoj će u okršaj stupiti dvije najbolje ekipe. Uz to, očekuje vas i kategorija iznenađenja nazvana Silence of the Lambs čije vas ime jednostavno mora namamiti.

Ako mislite da se možete nositi s ovim nizom izazova dostojnih kakvog Herkulesa filmskog svijeta, svakako dođite u Studio smijeha. Boca vina nikad nije loša stvar za imati pri ruci.

Prije toga, morate se samo prijaviti na mail info@fak.hr (u naslov poruke stavite “prijava za kviz”) ili na broj mobitela 091 1179 329. Rezervirajte brzo svoje mjesto jer su mjesta ograničena. Dobru zabavu u Studiju smijeha gdje ćete osim u kvizu, na kraju moći uživati u after partyiju koji će potrajati dugo u noć.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari