Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Gumena patkica nastavlja putovanje!

13.06.2013. Marta Medvešek
Foto: florentijnhofman.nl

Foto: scrrenshot/florentijnhofman.nl

Nakon što je osvojila srca velikih i malih u Hong Kongu, golema žuta Gumena patkica digla je sidra i krenula prema Pittsburghu. Iako je već prava svjetska putnica, ovo će joj biti prvi posjet SAD-u, u koji stiže povodom festivala Pittsburgh International Festival of Firsts u rujnu.

Ova patkica dimenzija 14 x 15 x 16,5 metara (dakle patketina) djelo je nizozemskoga umjetnika Florentijna Hofmana, koji svojim golemim instalacijama izaziva simpatije i osmijehe gledatelja. Omiljena gdje god se pojavi, patkica je od 2007. godine uveseljavala građane mnogih velikih gradova – Sydney, Amsterdam, Hasselt, Sao Paulo i Osaka samo su neki od njih! Nedavni ”kratki predah” u Hong Kongu, tijekom kojega je njezin ispuhani ostatak tužno plutao na vodi, izazvao je pravu paniku na društvenim mrežama. No, na veliku radost sviju, a osobito turista koji su se upravo zbog nje uputili u Hong Kong, patkici je nakon par dana vraćen život.

Foto: facebook.com/Colossal

Foto: facebook.com/Colossal

(Visited 110 times, 1 visits today)

Komentari