Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Gumena patkica nastavlja putovanje!

13.06.2013. Marta Medvešek
Foto: florentijnhofman.nl

Foto: scrrenshot/florentijnhofman.nl

Nakon što je osvojila srca velikih i malih u Hong Kongu, golema žuta Gumena patkica digla je sidra i krenula prema Pittsburghu. Iako je već prava svjetska putnica, ovo će joj biti prvi posjet SAD-u, u koji stiže povodom festivala Pittsburgh International Festival of Firsts u rujnu.

Ova patkica dimenzija 14 x 15 x 16,5 metara (dakle patketina) djelo je nizozemskoga umjetnika Florentijna Hofmana, koji svojim golemim instalacijama izaziva simpatije i osmijehe gledatelja. Omiljena gdje god se pojavi, patkica je od 2007. godine uveseljavala građane mnogih velikih gradova – Sydney, Amsterdam, Hasselt, Sao Paulo i Osaka samo su neki od njih! Nedavni ”kratki predah” u Hong Kongu, tijekom kojega je njezin ispuhani ostatak tužno plutao na vodi, izazvao je pravu paniku na društvenim mrežama. No, na veliku radost sviju, a osobito turista koji su se upravo zbog nje uputili u Hong Kong, patkici je nakon par dana vraćen život.

Foto: facebook.com/Colossal

Foto: facebook.com/Colossal

(Visited 102 times, 1 visits today)

Komentari