Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Halimin put najviše se puta vratio kući s uručenim kipićima

12.09.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
FOTO: havc, halimin put

FOTO: havc, halimin put

Halimin put,  film redatelja Antuna A. Ostojića osvojio je još jedno u nizu međunarodnih priznanja (točnije trideseto) i tako došao na tron kao međunarodno najnagrađivaniji hrvatski film. Na Međunarodnom festivalu muslimanskog filma u Kazanu u Tatarskoj republici u Rusiji, koji se održao od 5. do 11. rujna, Ostojićev film dobio je nagradu Grand prix za najbolji dugometražni film.

Za Halimin put bila je to druga nagrada u danu budući da je istovremeno osvojio i nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Chichesteru u Velikoj Britaniji gdje je prikazan u sekciji East Meets Wets među čijim se programom našao i film Vinka Brešana, Svećenikova djeca s još 18 naslova poteklih iz istočnog europskog bloka.

Nastao u produkciji Arkadene Zagreb, Studija Arkadene iz Ljubljane i FIST Produkcije iz Sarajeva, po scenariju Feđe Isovića, film Halimin put priča je o tragičnom spletu okolnosti koji započinje Haliminom bezuspješnim prepoznavanjem posmrtnih ostataka njenoga sina pokopanog za vrijeme rata u Bosni u jednoj od masovnih grobnica. Za dostojanstven pogreb sina, Halima će se morati ponovno suočiti s prešućenom istinom da ona nije njegova biološka majka i započeti potragu za ženom koja već 20 godina nije viđena, a čija joj je krv potrebna…

Već 50 puta prikazan na festivalima i smotrama svijeta u posljednje 2 godine, Halimin put je film koji nije samo obišao svijet nego i osvojio hrvatsku publiku – 2012. godine dobio je i njeno službeno priznanje na Pulskom filmskom festivalu gdje je okrunjen Nagradom publike Zlatna vrata Pule te proglašen najboljim filmom po izboru Žirija mladih filmofila. Nominiran je i za hrvatskog oskarovskog kandidata 2013.godine.

Nepotrebno je i govoriti da je Halimin put (voljeli ili ne voljeli domaće filmove) nešto što treba pogledati, nagrade i priznanja rekli su svoje.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari