Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Happy Endings ipak bez sretnog kraja

30.06.2013. Nikola Šimić
facebook.com/HappyEndings

facebook.com/HappyEndings

Danas je ugašena i posljednja nada obožavatelja humoristične serije Happy Endings. Ovaj američki sitcom, čija je premijera na ABC-u 2011. dočekana s mnoštvo kritika prvenstveno upućenih prema sličnostima serije s popularnim sitcomom Friends, u međuvremenu je postao jedan od najneobičnijih i najzabavnijih stvari na televiziji. Nakon prve, mlako dočekane sezone, Happy Endings je u svojoj drugoj sezoni postao jedna od najomiljenijih serija kritičara koji su uvidjeli ogroman napredak zasluženo hvaljene serije. Yahoo i Rolling Stone bili su jedni od mnogih koji su sitcom nazvali najpodcijenjenijom televizijskom serijom u Americi.

Mnoštvo referenci na popularnu kulturu, osebujan jezik i meta-humor, najgenijalniji brak na televiziji, najneočekivaniji gay lik samo su neki od elemenata ove serije koja će u skorim godinama, vjerujte mi, uživati kultni status kao i mnoge druge kratkotrajne, ali nikada zaboravljene serije. U odnosu na Freaks and Geeks prošli smo i dobro. Happy Endings je unatoč slaboj gledanosti izdržao čak tri sezone. Iako je bilo govora o premještanju serije s ABC-a na neki kabelski kanal, do toga nije došlo, a upravo danas je posljednji dan za obnovu ove simpatične serije. Čudo se vjerojatno neće dogoditi, iduće godine nećemo gledati novu sezonu serije, ali za samo nekoliko godina Happy Endings će se pridružiti onoj listi kultnih serija su koje prekratko trajale, ali ostavile trajan trag na televizijsku umjetnost.Tako će Happy Endings možda uistinu i dočekati svoj sretni kraj. A mi koji smo je gledali moći ćemo reći: “In your face!

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari