Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Hip Hop Rijeka presents ONI u Omladinskom kulturnom centru Palach

10.05.2017. Ziher.hrFoto: Facebook

Hip Hop Rijeka u suradnji s Udrugom Ri Rock predstavlja večer kvalitetnog hip hopa u Omladinskom kulturnom centru Palach u subotu, 20. svibnja. Večer će predvoditi zagrebačka rap grupa ONI, a za zagrijavanje su zaduženi riječki junaci.

ONI

ONI je rap grupa koju čine MC-jevi: Jantar, Kali i Scriptor, DJ Noki Nole, te producent KolAK47. Nakon nekoliko godina zajedničkog djelovanja, 2011. godine oformljuju grupu i započinju rad na albumu. Album prvijenac “Lajtmotiv” izlazi 2015. godine, a najavljen je putem tri live sessiona, objavljenih na Youtube kanalu grupe: Ludbreg session, Laginjina session i Gorice session. ONI svoj zvuk baziraju na utjecajima klasičnog hip-hopa od devedesetih naovamo, a u pjesmama dominiraju isječci glazbe iz filmova i ostalih tajnih izvora koje KolAK47 pomno selektira i na MPC-u, uz naglašene bubnjeve, vješto uklapa u prepoznatljivu cjelinu. MCjevi u vokalnom smislu ostaju dosljedni onome što su radili i na svojim prethodnim projektima.

KRIPTONIT

Riječka hip hop pojava koja je dio Shamballa Kolektiva. Grupa se sastoji od tri MC-a: Suicide, Metatron Lefra i Noddy Chi. Njihov debi je bio s pjesmom ‘’Ravno u Glavu’’ koja je izašla na albumu Kompilacija 2015.

MR. WOOX

Mr. Woox je mladi riječki DJ i beatmaker, član Balkan Kolektiva, Ludwig Sound booking agencije i We Grow Wax record labela. Odrastao je na zvukovima bluesa, funka, jazza i swinga, a kasnije otkriva old school hip hop od kojega izvlači samo najtvrđe i najmasnije beatove pod utjecajem grupa kao što su ( House of Pain, Funkdoobiest, Cypress Hill, Gang Starr) i nastoji povezati te muzičke stilove.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni 30 kuna možete kupiti u Dallas Music Shopu od 11.4.2017. do 19.5.2017. Na dan koncerta upad će biti 40 kuna.

Detalje i novosti pratite na Facebook eventu.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Komentari