Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Hip Hop Unity dodjela nagrada u Saxu

17.02.2017. Ziher.hr

U Saxu će se u subotu, 25. veljače, održati Hip Hop Unity dodjela nagrada za najbolje hip hop umjetnike u 2016. godini. Tom će prilikom nastupiti Implied Complex, Farmacia, Dekadenti, Žaegulj Zim i K.R.A.S.T., a za afterparty zadužen je DJ Oliver. Prije nastupa atmosferu će zagrijati grime vs rap DJ battle u režiji DJ Rofellosa i DJ Olivera.

K.R.A.S.T. (Kva3ch Rap All-Stars Team) je hip hop supergrupa koju čine sedam MC-a, jedan DJ i jedan writer koji su već dugo na hip hop sceni, a to su Đubre, Kali, Scriptor, Chelavy, Vargek Beatanga, Tibor, Jopa, Dj Katz i Chuck. K.R.A.S.T. je 2016. pod produkcijom Kolak47-a izašao s prvim singlom Prvo Ročište te drugim Štafeta, a najavljuju i treći video Largo kao i cijeli album u 2017. godini.

Žaegulj ZIM je zagrebački MC koji je prošle godine postao poznat široj publici, a član je grupe Tvrdokor i s njima je izbacio 2016. istoimeni EP. Iste je godine izbacio i solo EP “Zimogrozan”. Dekadenti su grupa s istoka Zagreba, a čine ju MC-i Mijat, Fić i Zakon koji je ujedno i producent, a prošle godine izbacili su EP “Krugovi u Parku” dok je navedeni producent s Flowdeepom izbacio EP “Prije Parka”.

Grupa Farmacia dolazi iz Dubrave i sastavljena je od članova Grbe, Otrova i Defekta, svi repaju, a Otrov radi i beatove. Iza sebe imaju tri albuma – “Sveta Tri Kralja”, “Gudra i zika” i “Ispred Vremena”. Implied Complex je hip hop grupa iz Zagreba, a članovi su Hardfind i Hans, a jedinstveni su po tome štp su jedina rap grupa u Hrvatskoj koja miješa hrvatski i engleski jezik. U svojem relativno kratkom postojanju Implied Complex postigao je preko 10 000 pogleda na svojoj prvoj ozbiljnijoj traci Wolf Street.

DJ Oliver postaje prava hip hop glava posuđujući bratove kazete u osnovnoj školi, a svijetu se kao DJ pokazuje u Klubu mladih gdje vrti svoje prve ploče. Član je hip hop grupe Krankšvester te osnivač kolektiva Bassinga koji se može pohvaliti projektima i suradnjama s drugim kolektivima te uspješnim partyima iako iza sebe ima tek dvije godine postojanja, a nastupao je na festivalima poput Rocklive, Ferragosto, Špancirfest, Pannonian Challenge, Terraneo, Graffiti na gradele, Asfaltiranje… Nakon kraće stanke na scenu se vraća DJ Rofellos. Primarno vrti grime i hip hop, a u Saxu će se s grime setom boriti protiv Olivera. Rofellos je jedan od osnivača Hip Hop Unitya, a nedavno je započeo i projekt Grime Croatia i odvrtio svoj prvi grime set u Novom Sadu na Dubnjaku.

Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, a glasati ste mogli 15. veljače. Valja istaknuti da je ove godine promijenjen sustav nominacija o kojemu se više može pročitati na HHU web stranici. Karte po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu se kupiti u radno vrijeme na blagajni kluba, dok će na dan koncerta koštati 35 kuna. Cijena karte za afterparty iza 2 sata bit će 10 kuna.

Komentari