Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Hoće li Damon Albarn raditi na novom albumu Adele?

02.12.2014. Lucija Jakelić
foto: Pooneh Ghana

Foto: facebook.com/damonalbarn / Pooneh Ghana

Britanski kantautor, multi instrumentalist i producent javnosti najpoznatiji kao frontmen Blura i vokalist Gorillaza Damon Albarn, navodno će raditi s Adele na njenom sljedećem albumu. Izjavio je kako je upoznao pjevačicu u njegovom studiju u zapadnom Londonu, a više detalja o kolaboraciji dvoje umjetnika tek će izaći u javnost.

Novi album Adele bit će prvi nakon već davnog “21” iz 2011., koji se prodao u preko 30 milijuna primjeraka i bio najbolje prodavani album 2011. i 2012. godine. Kako prenosi The Sun, blizak izvor Adele izjavio je kako ona za novo studijsko izdanje istražuje mnogo različitih umjetnika i stilova, a u moru njih, za oko joj je upravo zapao Damon. No, žurbe neće biti, a album će se izdati tek sljedeće godine.

U međuvremenu, Albarn je nedavno istaknuo kako njegovi sljedeći projekti uključuju mjuzikl baziran na još tajnoj omiljenoj dječjoj knjizi koji bi trebao izaći do ljeta sljedeće godine te moguć novi album Gorillaza. Pjesme koje je prošle godine snimio za Blur s kolegama iz benda možda ipak neće biti izdane – ovisi o raspoloženju i odluci cijelog benda. Solo album kojeg je izdao ove godine (“Everyday Robots) ostvario je zadovoljavajuć uspjeh i bio nominiran za prestižnu glazbenu nagradu Mercury Prize za najbolji album 2014.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari