Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Hogwarts u Kini

22.12.2014. Petra Plivelić
Foto: tumblr.com/mugglenet

Foto: tumblr.com/mugglenet

Pažnja, pažnja! Posebna informacija za sve Harry Potter fanove. Sigurno već znate da postoji Harry Potter tematski park u SAD-u, s vjerno prikazanim svim predmetima iz filmova, u sklopu je muzej, održavaju se razne manifestacije… Sljedeća je uskoro, od 30. siječnja do 1. veljače 2015. godine održava se A Celebration of Harry Potter. No, ovo nije vijest o tematskom parku!

Nova umjetnička škola u Kini zbog svoje specifične arhitekture privlači svjetsku pozornost. Evo i zašto! Škola izgleda gotovo isto kao i dvorac Hogwarts iz franšize filmova o Harryju Potteru.

Foto: tumblr.com/cctvnews

Foto: tumblr.com/cctvnews

Punog imena – Hebei Akademija likovnih umjetnosti u sjeveroistočnoj Kini širi svoj kampus u različitim arhitektonskim stilovima. Jedan od stilova je harrypotterovski! Upravo je završen dvorac koji ima i zvonik visok 100 metara. Izgradnja je koštala 400 milijuna yuana, što je otprilike 64 milijuna dolara. Cijeli projekt nitko ne preispituje. Dapače, svi su oduševljeni, a prema Huffington Postu čak ni ravnatelj Zhen Zhongyi ne žali za potrošenim novcem. „Prva pomisao bila je pružiti našim studentima lijepo okruženje u kojem će živjeti i studirati“, rekao je ravnatelj, ujedno poznati kaligraf i slikar.

Foto: tumblr.com/cctvnews

Foto: tumblr.com/cctvnews

„Ne pokušavam kopirati točan izgled zapadnjačkih utvrda. Ideja je bila donijeti suštinu i temeljne vrijednosti zapadnih arhitektonskih stilova“, nastavio je. Doista, izgled i dojam dvorca upućuje na europsku gotičku arhitekturu, ali i sličnost s Hogwartsom je neporeciva.

Prema kineskoj državnoj televiziji, Zhen i ostali fakultetski članovi sami su osmislili većinu zgrada u kampusu. Uprava fakulteta se nada da će stvoriti zbirku arhitektonskih stilova iz cijelog svijeta. Trenutno su u izgradnji pagoda i taoistički hram, a u sljedećih 10 godina u planu je izgradnja katedrale, džamije i galerije suvremene umjetnosti.

Foto: tumblr.com/mugglenet

Foto: tumblr.com/mugglenet

(Visited 119 times, 1 visits today)

Komentari