Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Hollywood priprema sagu o najpoznatijem svjetskom boksaču Mike Tysonu: tko igra glavnu ulogu?

31.07.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

Čak i onima koji ne prate događaje u svjetskim ringovima jedno ime je neizbježno poznato. Riječ je ni više ni manje nego o Mike Tysonu čija će priča uskoro zaživjeti i na filmskome platnu.

Svjetski prvak u boksu, u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine svojim je rapidnim uspjehom izazvao dojam nadljudskih sposobnosti. Već je u svojoj dvadesetoj godini bio vlasnik nekoliko prestižnih titula, svojih je prvih profesionalnih 19 mečeva dobio nokautiranjem (od toga njih 12 u prvoj rundi) i sa samo 21 godinu okitio se pojasom svjetskog prvaka.

Ipak, kad i oni koji nisu pogledali nijedan boksački meč u životu prepoznaju ime boksača (kao što je slučaj s Mike Tysonom) osim sportskog uspjeha, u igri su obično i nekakve kontroverze. Osim što je pamćen po svome talentu, njegov je šestogodišnji boravak u zatvoru zbog optužbe za silovanje itekako obojao njegovo ime. Odnos s Evanderom Holyfieldom koji kulminira incidentom gdje mu je Tyson odgrizao uho, droge, čak i svojevrsna holivudska karijera (Hangover, Scary Movie, Rocky Balboa, Grudge Match) – scenaristu Terenceu Winteru, inače scenaristu The Sopranosa i The Wolf Of Wall Streeta, u stvaranju priče o Tysonovom životu neće manjkati materijala (možda će ga čak imati i previše?).

Iako već iskusan u radu na filmu, Tyson će ipak ostati tek ime koje obilježava film, a glavnu će ulogu preuzeti Jamie Foxx. U Tysonovoj se koži prije njega već našao za male ekrane (u TV drami) Michael Jai White, a kako će Jamie Foxx utjeloviti ovog ekscentričnog boksača za veliko platno još ćemo neko vrijeme morati pričekati. Za početak, dopustimo prvo Winteru da završi svoj rad na Boardwalk Empireu.

Komentari