Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

House of Pain i The Cult dolaze u Zagreb

01.03.2017. Ziher.hr

Los Angeles Agency učinila je poslijepodne ove srijede veoma zabavno svim ljubiteljima dobre glazbe. Počevši u 14 sati, svakih sat vremena objavljivali su novosti iz svog radnog itinerara. Prva vijest bila je da koncert supergrupe Prophets of Rage seli iz Doma sportova na Šalatu pa nas tako 26. lipnja očekuje višesatni open-air spektakl. Ovoj supergrupi, koju čine članovi legendarnih sastava Cypress Hill, Rage Against the Machine i Public Enemy, kao predgrupa pridružit će se jedan od najvećih i najznačajnijih hip-hop sastav svih vremena – House of Pain!

Trio iz Lose Angelesa prvotno je bio aktivan od 1991. do 1996., da bi se kratko okupili na reunion turneji 2010. Originalna postava – Everlast, Danny Boy i DJ Lethal – ponovo se okupila 2015., a prošle su godine velikom turejom počeli obilježavati 25 godina karijere. Iako su devedesetih izdali samo tri albuma – „House of Pain“, „Same as It Ever Was“ i „Truth Crushed to Earth Shall Rise Again“ – vječni status u povijesti glazbe zacementirali su neuništivim i vječno popularnim hitom Jump Around.

Uz Prophets of Rage i House of Pain, koji će nastupiti praćeni live bendom, 26. lipnja na Šalati zasvirat će i progressive rock sastav Black Peaks. Post-hardcore četvorka iz Brightona djeluje od 2012. godine, a iza sebe imaju dva studijska albuma, „Closer to the Sun“ i „Statues“. Kako kažu iz LAA: „Netko mora svirati i prvi, za konobare, redare i nas par iz organizacije. Momci su tu u blizini, izrazili su želju da zasviraju i predstave se, pa zašto ne.“

Dan poslije svirke Prophets of Rage i House of Pain održat će se još jedan veliki koncert na Šalati. 27. lipnja na Šalatu dolazi The Cult. Bit će ovo prvi zagrebački koncert slavno petorke nakon rasprodanog Doma sportova 2009. godine. S prekidima djeluju od 1983. godine, a u impresivnoj karijeri izdali su deset albuma. Posljednji, “Hidden City”, izašao je prošle godine.

Uz koncerte na Šalati, LAA 7. lipnja u Tvornicu kulture dovodi Ministry, a danas su najavili i Mastodon koji će 31. ožujka izdati album „Emperor of Sand“. Svi ovi koncerti, i klupski i open-air, imat će zajednički nazivnik Zagreb RockFest. Nije riječ o klasičnom festivalu, već više kao mjesec dana žanrovski bliskih gigova u Zagrebu, rastegnuto kroz lipanj, na različitim lokacijama. Uz dosad potvrđene, očekuje se još nekoliko koncerata.

Komentari