Istaknuto
16.08.2018.

Iako je zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Hrvatski književnici sudjelovat će na Welcome Croatia festivalu u Londonu

07.03.2013. Marta Reljanović
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

U travnju se u Londonu održava Welcome Croatia Festival na kojem će između ostalog sudjelovati i hrvatski književnici te će imati priliku predstaviti svoj rad britanskoj publici. Daša Drndić, Josip Novaković i Marinko Košćec će 16.travnja porazgovarati s bivšim britanskim ambasadorom u Hrvatskoj Nicholasom Jarroldom na tribini Meet the voices of modern Croatian Literature , a nakon toga će im publika postavljati pitanja o njihovim djelima i stvaralaštvu.
Daša Drndić profesorica je engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Rijeci te autorica više romana poput April u Berlinu i Belladonna, kazališnih tekstova i radiodrama, a također je i književna kritičarka. Trenutno je u širem izboru za Independent Foreign Fiction Prize za 2013 godinu.
Josip Novaković živi u Kanadi gdje predaje kreativno pisanje. Autor je nekoliko zbirki eseja i kratkih priča, jednog romana te je u užem izboru za ovogodišnju Man Booker International Prize.
Treći sudionik londonskog festivala Marinko Košćec  autor je mnogih romana i nekoliko stručnih knjiga. Svrstava ga se u najvažnije hrvatske romanopisce današnjice, a za roman Netko drugi dobio je 2002. nagradu Meša Selimović.

Sljedeći dan održat će se dvodijelna rasprava na temu Contemporary Croatian Literature: Inside and Out na kojoj će uz navedene sudjelovati Roman Simić-Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Robert Perišić i Matko Sršen.
Drugi dio rasprave baviti će se prijevodom hrvatske književnosti, a sudionicima će se pridružiti Will Firth i Susan Curtis-Kojaković.

Welcome Croatia Festival održava se u čast hrvatskom debitantskom sudjelovanju na Londonskom sajmu knjiga ove godine te zbog ulaska Hrvatske u EU u srpnju.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari