Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Hrvatski književnici sudjelovat će na Welcome Croatia festivalu u Londonu

07.03.2013. Marta Reljanović
Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

U travnju se u Londonu održava Welcome Croatia Festival na kojem će između ostalog sudjelovati i hrvatski književnici te će imati priliku predstaviti svoj rad britanskoj publici. Daša Drndić, Josip Novaković i Marinko Košćec će 16.travnja porazgovarati s bivšim britanskim ambasadorom u Hrvatskoj Nicholasom Jarroldom na tribini Meet the voices of modern Croatian Literature , a nakon toga će im publika postavljati pitanja o njihovim djelima i stvaralaštvu.
Daša Drndić profesorica je engleskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Rijeci te autorica više romana poput April u Berlinu i Belladonna, kazališnih tekstova i radiodrama, a također je i književna kritičarka. Trenutno je u širem izboru za Independent Foreign Fiction Prize za 2013 godinu.
Josip Novaković živi u Kanadi gdje predaje kreativno pisanje. Autor je nekoliko zbirki eseja i kratkih priča, jednog romana te je u užem izboru za ovogodišnju Man Booker International Prize.
Treći sudionik londonskog festivala Marinko Košćec  autor je mnogih romana i nekoliko stručnih knjiga. Svrstava ga se u najvažnije hrvatske romanopisce današnjice, a za roman Netko drugi dobio je 2002. nagradu Meša Selimović.

Sljedeći dan održat će se dvodijelna rasprava na temu Contemporary Croatian Literature: Inside and Out na kojoj će uz navedene sudjelovati Roman Simić-Bodrožić, Olja Savičević Ivančević, Robert Perišić i Matko Sršen.
Drugi dio rasprave baviti će se prijevodom hrvatske književnosti, a sudionicima će se pridružiti Will Firth i Susan Curtis-Kojaković.

Welcome Croatia Festival održava se u čast hrvatskom debitantskom sudjelovanju na Londonskom sajmu knjiga ove godine te zbog ulaska Hrvatske u EU u srpnju.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Komentari