Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Nova skulptura hrvatskog kralja funka u zagrebačkoj The Beertiji

29.09.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/manijak20

Uskoro će nas u zagrebačkoj The Beertiji, osim Johna Lennona, Nicka Cavea, Jimmyja Hendrixa i ostalih svjetskih legendi, dočekati još jedno poznato lice. Ekipi će se pridružiti skulptura hrvatskog kralja funka Dine Dvornika, za čiju je realizaciju zaslužan mladi akademski kipar Tomislav Hršak.

Autor je zadatkom bio oduševljen: „Profesor Tomislav Buntak povezao me s Draženom Goretom, voditeljem Tvornice kulture, pod čijim je okriljem Beertija. Bez ikakvog sam razmišljanja prihvatio izazov. Očekujem pozitivne reakcije, u skladu s likom koji skulptura predstavlja. Bila mi je čast raditi upravo Dinu Dvornika jer ga smatram jednim od najvećih hrvatskih umjetnika. Htio sam uhvatiti njegov karakter i pozu koja govori kako će se u svakom trenutku dignuti sa stolca i svima pokazati kako se pjeva i pleše. Odabrao sam crvenu boju jer je jaka, kao što je i Dino bio jak karakter. Kao što znamo, u spotu Hipnotiziran također je u crvenom odijelu sa cilindrom.“

Foto: Tomislav Hršak

Večeras će, nakon otvorenja, uslijediti veliki party Udri jače manijače u Dininu čast u vrtu od 20 sati (dvorište Beertije i Klub.-a, Pavla Hatza 14). Ulaz je slobodan.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari