Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Nova skulptura hrvatskog kralja funka u zagrebačkoj The Beertiji

29.09.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/manijak20

Uskoro će nas u zagrebačkoj The Beertiji, osim Johna Lennona, Nicka Cavea, Jimmyja Hendrixa i ostalih svjetskih legendi, dočekati još jedno poznato lice. Ekipi će se pridružiti skulptura hrvatskog kralja funka Dine Dvornika, za čiju je realizaciju zaslužan mladi akademski kipar Tomislav Hršak.

Autor je zadatkom bio oduševljen: „Profesor Tomislav Buntak povezao me s Draženom Goretom, voditeljem Tvornice kulture, pod čijim je okriljem Beertija. Bez ikakvog sam razmišljanja prihvatio izazov. Očekujem pozitivne reakcije, u skladu s likom koji skulptura predstavlja. Bila mi je čast raditi upravo Dinu Dvornika jer ga smatram jednim od najvećih hrvatskih umjetnika. Htio sam uhvatiti njegov karakter i pozu koja govori kako će se u svakom trenutku dignuti sa stolca i svima pokazati kako se pjeva i pleše. Odabrao sam crvenu boju jer je jaka, kao što je i Dino bio jak karakter. Kao što znamo, u spotu Hipnotiziran također je u crvenom odijelu sa cilindrom.“

Foto: Tomislav Hršak

Večeras će, nakon otvorenja, uslijediti veliki party Udri jače manijače u Dininu čast u vrtu od 20 sati (dvorište Beertije i Klub.-a, Pavla Hatza 14). Ulaz je slobodan.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari