Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

25.02.2015. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Šestero hrvatskih pisaca objavljeno je u prestižnom američkom časopisu McSweeney’s Quarterly. Naime, ovaj poznati američki časopis za književnost i kulturu u svom je najnovijem broju objavio temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Objavljeni su prijevodi na engleski tekstova  Gordana NuhanovićaTee TulićDamira KarakašaOlje Savičević IvančevićZorana Ferića i Bekima Sejranovića. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković.

Hrvatski temat u McSweeney’s Quarterlyju potaknula je McSweeney’sova urednica Heidi Julavits nakon gostovanja na prvom izdanju književnog festivala Lit Link u organizaciji Hrvatskog društva pisaca koji se održao u Zagrebu, Rijeci i Puli 2013. godine, a prijevod na engleski poduprlo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Književni časopis McSweeney’s Quarterly izlazi od 1998., a pokrenuo ga je poznati američki pisac Dave Eggers koji je istovremeno osnovao izdavačku kuću McSweeney’s. U toj su izdavačkoj kući svoje radove objavljivali autori poput Davida Fostera Wallacea, Joyce Carol Oates i Stephena Kinga. McSweeney’s također planira objaviti roman Olje Savičević Ivančević Adio kauboju i debitantski roman Bekima Sejranovića Nigdje, niotkuda.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari