Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

25.02.2015. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Šestero hrvatskih pisaca objavljeno je u prestižnom američkom časopisu McSweeney’s Quarterly. Naime, ovaj poznati američki časopis za književnost i kulturu u svom je najnovijem broju objavio temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Objavljeni su prijevodi na engleski tekstova  Gordana NuhanovićaTee TulićDamira KarakašaOlje Savičević IvančevićZorana Ferića i Bekima Sejranovića. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković.

Hrvatski temat u McSweeney’s Quarterlyju potaknula je McSweeney’sova urednica Heidi Julavits nakon gostovanja na prvom izdanju književnog festivala Lit Link u organizaciji Hrvatskog društva pisaca koji se održao u Zagrebu, Rijeci i Puli 2013. godine, a prijevod na engleski poduprlo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Književni časopis McSweeney’s Quarterly izlazi od 1998., a pokrenuo ga je poznati američki pisac Dave Eggers koji je istovremeno osnovao izdavačku kuću McSweeney’s. U toj su izdavačkoj kući svoje radove objavljivali autori poput Davida Fostera Wallacea, Joyce Carol Oates i Stephena Kinga. McSweeney’s također planira objaviti roman Olje Savičević Ivančević Adio kauboju i debitantski roman Bekima Sejranovića Nigdje, niotkuda.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari