Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Hrvatski pisci u prestižnom američkom književnom časopisu

25.02.2015. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Šestero hrvatskih pisaca objavljeno je u prestižnom američkom časopisu McSweeney’s Quarterly. Naime, ovaj poznati američki časopis za književnost i kulturu u svom je najnovijem broju objavio temat o suvremenoj hrvatskoj prozi. Objavljeni su prijevodi na engleski tekstova  Gordana NuhanovićaTee TulićDamira KarakašaOlje Savičević IvančevićZorana Ferića i Bekima Sejranovića. Predgovor tematu napisao je Josip Novaković.

Hrvatski temat u McSweeney’s Quarterlyju potaknula je McSweeney’sova urednica Heidi Julavits nakon gostovanja na prvom izdanju književnog festivala Lit Link u organizaciji Hrvatskog društva pisaca koji se održao u Zagrebu, Rijeci i Puli 2013. godine, a prijevod na engleski poduprlo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Književni časopis McSweeney’s Quarterly izlazi od 1998., a pokrenuo ga je poznati američki pisac Dave Eggers koji je istovremeno osnovao izdavačku kuću McSweeney’s. U toj su izdavačkoj kući svoje radove objavljivali autori poput Davida Fostera Wallacea, Joyce Carol Oates i Stephena Kinga. McSweeney’s također planira objaviti roman Olje Savičević Ivančević Adio kauboju i debitantski roman Bekima Sejranovića Nigdje, niotkuda.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Komentari