Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Albumi koji će vas zagrijati u studenom

02.11.2014. Jan VukasovićVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook,com/pinkfloyd

Foto: facebook,com/pinkfloyd

Listopad je iza nas i stigao je studeni, a s njim i nova glazbena izdanja. Za razliku od proteklog mjeseca, u studenom nas čekaju dobro nam znani „veliki“ izvođači za razliku od nešto alternativnijeg listopada.

Već neko vrijeme kolaju informacije u novom albumu Pink Floyda, “The Endless River”, koji je baziran na dvadeset sati za sada neizdanog materijala nastalog za vrijeme stvaranja posljednjeg albuma „The Division Bell“ iz 1994. godine, a na njemu su odlučili ponovno poraditi 2012., 4 godine nakon smrti klavijaturista Richarda Wrighta s kojim je materijal originalno i snimljen.  Album je opisan kao uglavnom ambijentalan i instrumentalan, Pink Floyd za 21. stoljeće, a sve ćemo otkriti 7.11.

Foto: facebook.com/simpleminds

Foto: facebook.com/simpleminds

Na samom početku mjeseca, točnije 3.11. izlazi šesnaesti po redu album Simple Mindsa, koji su prošle godine rasprodali Dom sportova. Članovi benda su već ranije u intervjuima govorili kako su zaista prepuni ideja, u toj mjeri da ne znaju da li da stvaraju jedan ili dva albuma istovremeno te da novi album  u sebi ima puno energije i sirove snage u što ćemo se vrlo brzo moći sami uvjeriti. Standarno izdanje albuma će imati 12 pjesama dok će Deluxe box set imati 18 pjesama.

Foo Fighters predvođeni Daveom Grohlom  izdaju novi album zvan „Sonic Highways“, o kojem smo zadnjih mjeseci puno pisali. Momci se vraćaju s pauze (svi osim Grohla, čovjek se nije odmorio zadnjih 15 godina) i idu dalje s osam novih pjesama od kojih je svaka nastala u drugom američkom gradu. Proces nastajanja albuma prati i HBO-ova istoimena serija. Osmi po redu studijski album Foo Fightersa moći će se nabaviti od 10.11.

Foto: facebook.com/foofighters

Foto: facebook.com/foofighters

Tri godine od albuma „Nine Types Of Light“ i smrti basista Gerarda Smitha TV On The Radio vraćaju se s petim studijskim albumom, „Seeds“. Pjevač Tunde Adebimpe izjavio je da su uspjeli prebroditi sve nedaće u zadnjih nekoliko godina i da je ovaj album sto posto njihov najbolji uradak. Da li je to istina otkrit ćemo 18.11.

Foto: facebook.com/TvOnTheRadio

Foto: facebook.com/TvOnTheRadio

 Iz očitih razloga ne možemo očekivati „novi“ album Queena, no to nije spriječilo Rogera Taylora i Briana Maya da ne slože nekakav kompilacijski album od preostalih snimljenih Mercuryevih vokala. Materijal potječe iz osamdesetih, kada su bili najpopularniji. Uz nove nasnimljene dijelove, na „Queen Forever“ će se naći i nekoliko gotovih, neobjavljenih pjesama. Hoće li ovaj album završiti kao propali pokušaj da se izmuzu pare vjernih fanova ili punokrvni album, saznat ćemo 10.11.

Nije nikakav novi materijal, ali vrijedi spomenuti da neprežaljeni  R.E.M. izdaju box set live snimaka sa MTV-a nastalih od 1983. pa sve do 2008. nazvan „REMTV“. Vjerujem da će 24.11. vjerni obožavatelji kultnog benda biti bar na trenutak zadovoljni.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari