Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Intervju

ABOP: “Bio je taj jedan after i tako je sve krenulo…”

29.11.2014. Jan Vukasović

 

Foto:

Foto: ABOP

ABOP ili After je bolji od partya bend je koji već nekoliko godina žestoko praši po bezbrojnim partyima i afterima te potresa underground, a u zadnje vrijeme sve širu publiku svojim audiovizualnim nastupima. Dosta je teško dočarati kakav zvuk stvaraju ako niste bili na njihovim koncertima, ali moglo bi se sažeti u nekakvu kombinaciju elektroničke glazbe koja se izvodi uživo u potpuno rokerskom štihu i tjera publiku na ples makar svi bili premoreni od divljanja. Upravo koncept audiovizualnog nastupa gdje su gotovo sva čula uključena u nastup prvotno je privukao ljude na njihove nastupe, zajedno sa činjenicom da su svi u bendu zaista vrhunski instrumentalisti koji savršeno odrađuju svoj posao i uživaju u tome.

“Bio je taj jedan after i tako je sve krenulo…” – nama je svakako drago da se dogodio taj after koji je bio bolji od partya jer nam je podario bend uz koji možemo plesati bez prestanka. “Za stvari u kojima uživaš uvijek nađeš vremena”, kažu nam ABOP.

Foto: facebook.com/abop.zg

Foto: facebook.com/abop.zg

“Zanimljiva je to ekipa, pet različitih osobnosti, nikad nije dosadno”. Bend čine Erol na basu, John i Levi na bubnjevima, Božanski na semplovima i synthu te Tourett na synthu. Na pitanje kako to da su se odlučili na ovaj pomalo neobičan postav, odgovaraju: “Dva prijatelja bubnjara htjela su svirati u istom bendu, a nijedan nije htio na udaraljke.”

„Ne vjerujemo baš previše u improvizaciju. Mi komponiramo i aranžiramo svoju muziku na probama i potom to predstavljamo publici.“ – otkrili su nam dečki iz ABOP-a na pitanje kako kako uvježbavaju svoje furiozne nastupe i jesu li oni unaprijed izrežirani – „Imamo svoj prostor, tamo nastaje cijela muzika, trudimo se biti tamo što više”

“Trema prije i za vrijeme nastupa se rješava probama. Ako ih je bilo dovoljno i svi su sigurni u sebe i druge, trema nestaje”. Budući da svu glazbu pomno izvježbavaju na probama, nema mjesta tremi na njihovim nastupima što sigurno utječe na kvalitetu plesnog kaosa koji izvode. “Ako je publika plesala, onda je to bio dobar koncert. Ništa više od toga nam nije potrebno.”

Čini se da im je zaista bitno da se i publika i oni sami dobro zabave. Na pitanje jesu li im draži klubovi ili festivali kažu:  “Volimo dobre klubove i dobre festivale. Ako smo na pravom mjestu svejedno je kakva je pozornica”

Teško je žanrovski definirati ABOP ikako drugačije osim da su vrlo plesni i žestoki – “Previše nas je da bi ikoga posebno izdvajali, uglavnom vrlo je eklektično.” – kažu sami za sebe.

Pitali smo ih i za planove u budućnosti – “Stalno se nešto kuha, evo baš nedavno smo ubacili par novih sastojaka, uskoro ćete čuti”

“Puno raditi na probama i nastupati, bez previše filozofije. Lopate u ruke!” – filozofija je ABOP-a i savjet mladim bendovima u jednoj rečenici!

Foto: facebook.com / Tuborg Open Fair

Foto: facebook.com / Tuborg Open Fair

Dečke iz ABOP-a možete uloviti na Tuborg Open Fairu 12. prosinca u zagrebačkom Jedinstvu zajedno s Petrom Dundovom, Frenkiejem, Friction (UK) i Chew The Fat! (CRO).

(Visited 189 times, 1 visits today)

Komentari