Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Izvještaj – Opušteni KSET pun Pabla

24.02.2015. Jan VukasovićVrijeme čitanja: 4 minute
Foto: Metal view photography/facebook.com/houseofpablorock

Foto: Metal view photography/facebook.com/houseofpablorock

Treći i posljednji dan HoP festivala održao se u KSET-u u formatu druženja s bendom i dobre zafrkancije uz akustičnu svirku članova benda. Što se tiče svirke, bilo je stvarno svega i svačega, od Nirvane do Beyonce. Čak su nam i otpjevali neke stvari koje nisu svirali u Tvornici, poput Impassive, Massive and Aggressive, meni osobno najdraže stvari She Loves Pabla.

No, ovdje nije bio naglasak na svirci i vjerujem da je to bio odličan potez dečkiju iz HoP-a jer su se uspjeli približiti fanovima na razini na kojoj to rijetki bendovi čine. Ovo vam zapravo niti ne mogu predstaviti kao pravi izvještaj s koncerta, prvenstveno zato što cijelo događanje nije bio koncert. Bila je to lagana cugica i zafrkancija za ljude koji su puna dva dana (a i više kad se uzme u obzir priprema samog festivala) davali apsolutno sve od sebe i znojili se na pozornici te dijelili sve što su mogli sa svojom brojnom i vjernom publiku. To je treći dan HoP festivala. Kao što smo i čuli od samog Šimeka u kratkom razgovoru (za nas kratkom, za njega vrlo vjerojatno vječnom) u dvorištu KSET-a, ovo im je svima neopisivo značilo i to je ono što se ponavljalo tijekom ova dva dana.

Foto: Jan Vukasović

Foto: Jan Vukasović

Već sam nekoliko puta u različitim tekstovima htio naglasiti koliko je bitno da je bend iskren i da voli ono što radi, a vjerujem da je to jedan od ključnih elemenata uspjeha HoP-a kao kolektiva i festivala, ma koliko nam oni puta rekli da se njima zapravo jako posrećilo. Sigurno je da im se posrećilo u nekoj mjeri, ali najvažnije je da ih je publika prepoznala kao “onu ekipu koja daje sve od sebe na pozornici”, što je bilo evidentno na ova dva koncerta u Tvornici, a posebice na She Loves Pablo i Muscle Tribeu, dva toliko povezana benda koja privlače drugačiju publiku i iz nje izvlače potpuno drugačije reakcije.

Foto: Jan Vukasović

Foto: Jan Vukasović

U KSET ste sinoć mogli doći u bilo kojem trenutku večeri i uvijek biste se osjećali dobrodošlo jer je atmosfera bila neopisivo prijateljska i opuštena, doslovno je bilo dobrih vibracija u zraku i to se jako osjetilo. U razgovoru sa Šimekom saznali smo, iako je već pomalo očito, da su dečki koji su nam priredili dva nezaboravna dana apsolutno skršeni i mrtvi umorni od svih događaja ovog vikenda te da je vrijeme za neke da nastave s radom odmah nakon što ih pusti mamurluk, a za neke je vrijeme za malo duži “odmor” od intenzivnog sviranja i snimanja. Tako Malady Lane kroz koji tjedan u trećem mjesecu ulazi u studio i počinje prašiti svoj prvi album. Frontmen Chris ispričao nam je kako jednostavno nije bilo potrebe požurivati stvari jer je trebalo doći vrijeme da se sve pošteno odradi, a ne zbrda zdola. Za She Loves Pablo sada kreće nešto mirniji period stvaranja pjesama i pripremanja novog albuma dok ostali odrađuju svoje snimanje. Odmah nakon Maladya, na redu su simpatični dečki iz Reflex Kida s kojima smo se sinoć malo i podružili. Naime, snimku tog nadasve pristojnog i dubokoumnog razgovora moj je mobitel odlučio obrisati, ali zato se sjećam da su bili jako uporni u tome da nema pravog članka bez Franje Tuđmana (čije je poznato lice perfektno skinuo njihov basist). Stoga dečki, evo vam Tuđman u svom najboljem izdanju.

tuđman

Puno smo se napričali s dečkima o njihovim stavovima u vezi samog kolektiva i još nekim planovima za budućnost, a to sve, i još malo više, uskoro ćete moći pročitati u zasebnom članku o HoP kolektivu kao takvom. Bila su ovo tri jako naporna dana, ali isto toliko i zabavna. Svaku večer ostajanje do ranih jutarnjih sati i konstantno divljanje umore čovjeka, ali vjerujem da se sve isplatilo, a posebice treći dan kada uspijete porazgovarati s ljudima koji su krivi za vaše crvene oči, podočnjake i ostale abominacije koje si nanesemo ludovanjem po vani. Vrijedilo je i treba nam još. Kako se čini, za sada nam je najbolja nada kupiti karte za osmo izadnje Ferragosto Jama na kojem će nastupiti cijeli House of Pablo te brojni drugi koji će nas zabavljati u Orahovici od 5. do 9. kolovoza.

>>Izvještaj – House of Pablo: Megakaosi na prvoj večeri

>>Izvještaj – House of Pablo: Everybody loves Pablo

>>Intervju – House of Pablo: Sve ostaje u obitelji

(Visited 132 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(No Ratings Yet)

Komentari