Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Pankrti i Banana smrti u KSET-u 6. ožujka

04.03.2015. Jan Vukasović
Foto: KSET fotosekcija

Foto: KSET fotosekcija

Istinske punk legende ovih prostora, Pankrti, dolaze u KSET pružiti nam novu dozu punka godinu dana nakon prošlog nastupa. Usprkos nedostatku novog materijala Pankrti i dalje praše prljavi i sirovi punk s tekstovima koji su i danas i više no aktualni. Pankrti su nastali davne 1977. godine u Ljubljani i počeli svirati isto ovo što i danas sviraju, no tada je to predstavljalo revolucionarnu glazbu koja će utjecati na generaciju glazbenika koju nazivamo Novim valom. Tako je i Branimir Štulić u jednoj od najpoznatijih pjesama legendarne Azre, Balkan, rekao “brijem bradu, brkove da ličim na Pankrte”. Pankrti su se ponovno okupili 2007. godine kako bi proslavili 30. godišnjicu postojanja i od tada nastavljaju s radom. Stoga dođite u KSET 6. ožujka i poslušajte bend koji je ostavio neizbrisiv trag u glazbi ovih prostora. Osim punk legendi nastupit će i dinamični bas i bubanj duo Banana smrti. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti za 80 kn dok će na ulazu koštati 100 kn.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari