Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj – Odlični Barbari u neadekvatnom prostoru

08.03.2015. Tin i JanVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Barbari su sinoć, 7. ožujka, skočili do zagrebačkog kluba Sax predstaviti zagrebačkoj publici svoj novi album “Santa Barbara”, a kao predgrupa su nastupili publici već poznat bend S3ngs, koji se između ostalog, kao i Barbari, mogu pohvaliti nastupom na INmusic festivalu.

S3ngsi su, kao što je nažalost praksa u svim manjim klubovima, nastupili s malim zakašnjenjem, vjerojatno zato da bi organizator uspio zaraditi koju kunu više na ionako bezobrazno skupoj pivi, a i ostalim pićima. Nastup S3ngsa bio je klasično predgrupovski. Publika gotovo da i nije obraćala pažnju na glazbu, iako su S3ngsi odradili solidan nastup. Usprkos tome što nismo najbolje upoznati s opusom ovoga benda, ne možemo reći da je nastup bio loš. Vjerojatno bi S3ngsi i dobili reakcije publike kakve, u najmanju ruku, i zaslužuju, ali zbog ograničenosti prostora i nepostojanja podija zbog kojega je publika bila ograničena čisto na akciju podizanja i spuštanja pive , nastup je prošao u naizgled pasivnoj atmosferi. Ne možemo reći da smo oduševljeni glazbom koju smo čuli, a ne možemo ni reći da je bend nekvalitetan. Ono što možemo reći jest da su S3ngsi sasvim solidan zagrebački indie bend koji, po našem mišljenju, ima još puno posla da pobjegne od tonućeg broda zvanog indie i postane barem po nečemu prepoznatljiv bend.

Barbari su nakon nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture kao predgupa Lollobrigidi uspjeli privući velik dio publike pa su tako dogovorili čak dva nastupa u Zagrebu u relativno kratkom vremenskom intervalu. Ono što vam sa sigurnošću možemo reći jest da su to i više nego zaslužili. Predvođeni su fantastičnom Barbarom Munjas koja je vjerojatno najbolja frontgirl koju smo vidjeli uživo. Žena skače, divlja, pleše i, ono što je najvažnije, apsolutno uživa u svakom trenutku provedenom na pozornici. Osim tog frontgirlanja, odlično svira gitaru. Ostatak benda su također vrsni instrumentalisti i bio ih je pravi užitak gledati i slušati, teško da će ikoga ostaviti ravnodušnim. Teško bi nam bilo precizirati što to oni točno sviraju,  možda bi se i trebalo baciti izvan žanrovskih ograničenja pa ćemo samo reći da sviraju vrlo plesnu i zabavnu rock glazbu za sve generacije. Na pozornici su nastupili u svojoj klasičnoj postavi, a pridružile su im se i tri djevojke koje su rokale po svojim saksofonima i dodatno doprinijele ionako uvježbanom i uvjerljivom zvuku Barbara.

Nažalost, kao i s predgrupom, prostor je beskonačno ograničavao nastup potpuno šašavih Barbara. Ponavljamo, plesnog podija nije bilo, a vjerujem da je plesanje nešto što je apsolutno neophodno na njihovom nastupu – jednostavno ne možete biti mirni dok s pozornice stižu toliko dobre i pozitivne vibracije. Obojica se slažemo da je bend čista ljubav i sreća pretočene u glazbu što je definitivno nešto što se mora doživjeti i svakoj osobi koja se voli dobro zabavljati i plesati preporučili bismo da ode na njihov koncert. Jučer su Barbari sve ovo spomenuto u najboljem izdanju predstavili u Saxu, no ovo nepostojanje podija kao da je ugušilo cijeli koncert i predstavilo se kao glavni i ključni problem. Izvedbe pjesama poput Ma nema veze i Mjesečina bile su apsolutno genijalne i iza te teze obojica stojimo s čvrstim uvjerenjem, beskonačno bolje nego na albumu jer, kao što smo već spomenuli, energija koju ovaj bend pruža uživo nevjerojatna je.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(2 votes, average: 5.000 out of 5)

Komentari