Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Humanitarna izložba fotografija u tajnom tunelu ispod HNK Zagreb

08.11.2014. Hrvoje KorbarVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press

Foto: press

U sklopu najave jednog od središnjih kazališnih događaja ovog mjeseca, dodjele Teatar.hr Nagrada Publike, naš najstariji i još uvijek jedini portal specijaliziran za izvedbenu umjetnost organizira humanitarnu izložbu koja će se održati 10. studenog u 19 sati. Na izložbi će biti izložene fotografije s prošlih dodjela nagrada publika, koje su nakon prva dva izdanja već stekla reputaciju najboljeg kazališnog partyja sezone. Domaćini izložbe bit će Nina Violić, voditeljica prve dvije dodjele, i Damir Urban, koji će goste iz foyera HNK-a odvesti do publici do sad nepoznatog prostora, tunela koji povezuje zgradu Hrvatskog narodnog kazališta sa zgradom gimnastičkog kluba Sokol, u kojoj se nalazi i Akademija dramske umjetnosti.

Nakon razgleda izložbe u tom prostoru, za koji mnogi smatraju da je urbani mit, druženje će se nastaviti u foyeru HNK, gdje će se fotografije i prodavati po početnoj cijeni od 500 kuna. Sav prihod od prodaje fotografija namijenjen je organizaciji  blagdanskog posjeta djece iz domova za nezbrinutu i ugroženu djecu Grada Zagreba i Zagrebačke županije samoj zgradi Hrvatskog narodnog kazališta te prikazivanju dječje opere Ivica i Marica. “Veliko nam je zadovoljstvo što u ovom projektu surađujemo sa središnjim nacionalnim kazalištem, te što ćemo zajedničkim snagama upravo u toj kući ponuditi jedinstveno blagdansko, ali i kulturno iskustvo, publici koja za njega – nažalost – najčešće biva uskraćena“, ističe Nora Krstulović, glavna i odgovorna urednica Teatar.hr. 

Autori fotografija koje će biti izložene na izložbi su Nina Šolić i Julio Frangen, a protagonisti fotografija su hrvatski kazališni, glazbeni, filmski i ini umjetnici, među kojima su i Nataša Janjić, Darko Rundek, Nina Violić, Miran Kurspahić i mnogi drugi. Fotografije već sad možete razgledati u online shopu Teatra.hr, a na samom otvorenju izložbe fotografije će potpisivati okupljeni umjetnici.

(Visited 328 times, 3 visits today)

Komentari