Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Humanitarne akcije prikupljanja knjiga za poplavljene knjižnice

01.06.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje pokrenuo je akciju prikupljanja knjiga za područja stradala u poplavama „Darujmo knjige poplavljenim knjižnicama“. Poziv je upućen svim nakladničkim, izdavačkim i knjižarskim kućama u Hrvatskoj da svoja izdanja daruju poplavljenim knjižnicama, a Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ovom će prilikom darovati sva svoja izdanja.

Nakon što knjižnice na poplavljenim područjima budu obnovljene i spremne za prihvat, organizirat ćemo dostavljanje darovanih knjiga” – izjavio je Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Akcija se ne odnosi samo na nakladničke i izdavačke kuće, već i građani također mogu sudjelovati u akciji. Svi oni koji žele darovati knjige mogu se javiti s popisom knjiga na adresu darujmo-knjige@ihjj.hr.

I Festival europske krake priče također se pridružio akciji prikupljanja knjiga organizacijom nogometnog susreta brazilsko-europsko-hrvatske reprezentacije književnika i benda Pips, Chips & Videoclips. Naime, ovim turnirom, koji će se održati 2. lipnja u 13 sati na jarunskom nogometnom terenu ispred Otoka Veslača, prikupljaju se knjige hrvatskih autora za škole i narodne knjižnice s poplavljenih područja. Organizatori FEKP-a u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci i književnim klubom Booksa pozivaju sve domaće autore da se odazovu akciji tako što će donirati svoje potpisane knjige, a oni koju to ne mogu učiniti u ponedjeljak, svoje knjige moći će dostaviti u Booksu do 16. lipnja.

Također, matična služba za školske knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u dogovoru s matičnom službom Vukovarsko-srijemske županije odlučila je organizirati slanje pomoći za stradale školske knjižnice nakon što se stanje barem malo smiri. Aludiraju da svi koji žele pomoći, spreme knjige u svome prostoru do trenutka kada školske knjižnice budu osposobljenje da ih prime, a na njihovim mrežnim stranicama može se pronaći popis knjiga potrebnih za obnovu poplavljenih knjižnica.

(Visited 203 times, 1 visits today)

Komentari