Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Iceage potvrdio premijerni nastup u Hrvatskoj!

25.07.2013. Karlo Lončar
foto: last.fm

foto: last.fm

Danski punk-rockeri, poznati po svojim energičnim nastupima i žestokim pjesmama, prvi puta dolaze u Hrvatsku, odnosno u Zagreb. Kopenhagenska četvorka dolazi u naše krajeve povodom promotivne turneje, gdje dečki predstavljaju svoj novi, drugi po redu album ”You’re nothing”, koji je izašao u veljači ove godine.

Iceage je jedan mlad sastav, osnovan 2008. godine u Kopenhagenu, kada je većina članova bila još u svojim ”teen” godinama. Od samog početka djelovanja, postali su prepoznatljivi po svojem sirovom, britkom i dinamičnom zvuku, gdje se kombiniraju utjecaji poput The Stoogesa, Ramonesa ili Dead Kennedysa. Osim navedenih utjecaja, dečki ubacuju razne kombinacije noisea, post-punka, hardcore punka, čime postižu jedan netipičan zvuk na europskoj glazbenoj sceni. Svoj debitantski album ”New Brigade” izdali su 2011. godine uz pomoć produkcijske kuće ”Tambourhinoceros”, međutim Iceage već 2013. godine prelazi na moćnu i poznatu nezavisnu produkcijsku kuću ”Matador”, što je samo potvrda talenta ovog sastava.

Dečki iz Kopenhagena će nastupiti u Zagrebu, 30.9.2013 (ponedjeljak) u KSET-u, a cijena ulaznica je 45 kuna u pretprodaji i 60 kuna na dan koncerta, a karte se mogu kupiti na uobičajenim mjestima kao što su Rockmark ili Dirty Old Shop.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari