Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Illectricity Festival raspisuje Nucomers natječaj

20.10.2016. Ziher.hrFoto : Illectricity Festival / Nucomers

Illectricity Festival, jedini zagrebački audio-vizualni festival i jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u godini, u 12. izdanju nastavit će tradiciju spajanja glazbe, vizualnih umjetnosti i edukacije te tako obilježiti zagrebačku zimu.

Illectricity je ujedno i projekt koji potiče mlade da se bave glazbom, daje im i priliku za nastupanje, te odskočnu dasku za daljnju karijeru organiziranjem Nucomers natječaja. Jedan od najvažnijih dijelova festivala osigurava mladim talentima mjesto za svirku i pokazivanje vještina, a ove godine podržavaju ga Native Instruments i EarWear.

Ako ste DJ ili producirate bilo koju varijaciju elektroničke glazbe, s naglaskom na inovativnost, svestranost i kreativnost te još niste nastupili kao DJ/live act na većim projektima, niti službeno izdali svoju glazbu na poznatijoj glazbenoj etiketi, pošaljite svoje materijale na illectricity@gmail.com. Prijava na Nucomers natječaj treba sadržavati linkove na vašu glazbu, biografiju, ime i prezime, godine starosti, e-mail adresu, broj mobitela i u koju kategoriju se prijavljujete (DJ ili live act). Prijave traju do petka 11. studenog.

Foto : Illectricity Festival / Nucomers

Foto : Illectricity Festival / Nucomers

Finalisti će biti objavljeni 16. studenog, te će u subotu 26. studenog nastupiti na Nucomers Night večeri u novootvorenom Pločniku. Tamo će o pobjedniku odlučivati žiri sastavljen od članova CFSN DJs kolektiva (Funk Guru, phillipe, itch) te njihovih kolega sa scene – Labud iz zagrebačkog kolektiva Ekstrakt, šef Burek etikete Pytzek te LilaCube, osnivačica No Balance kolektiva i finalistica Nucomers natječaja 2014. godine. Pobjednik će, osim nastupa na Illectricity Main Nightu koji će se održati 9. prosinca u Boogaloo Clubu, osvojiti vrijedne nagrade – Native Instruments S8 flagship kontroler te Neurothove EarWear Color Line čepiće za zaštitu sluha napravljene po mjeri.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na Illectricity Facebook stranici 

Ovogodišnji Illectricity Festival, jedini zagrebački audio-vizualni festival, počinje 6. studenog kada će festival koncertom otvoriti legendarni britanski elektroniči duo Autechre u klubu Močvara. Illectricity traje sve do 9. prosinca kada će se održati glavna festivalska večer u Boogaloo Clubu, a bogat audio-vizualni program u tom periodu će se održati na lokacijama diljem Zagreba. Organizator festivala je Confusion – udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti.

Komentari