Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Intervju

Illectricity Festival svake godine okuplja nove nade na Nucomers večeri, a ovo je vaša prilika da ih upoznate

09.12.2015. Patricia PajkFoto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Zagreb trenutno diše Illectricity Festival. Naime, jedanaesto izdanje počelo je prošlog petka u Sirupu s više nego poznatim Sound Clashom u kojem je pobijedio Team Itch. Svake godine jedan od meni interesantnijih evenata unutar samog Illectricitya je definitivno Nucomers night kada CFSN-ovci odaberu uži krug DJ-a/producenata koji se tek žele izgurati na scenu, pa se onda oni dokazuju publici i samom žiriju da bi dobili mogućnost nastupa na samom main nightu, ove godine u Boogaloou 12. prosinca, i priključe se uvijek zanimljivom line upu, ove godine Emiki, Kooladeu (live) i Dimensions Soundsystemu.

Budući da svi znaju da volim kopati po tek nadolazećim artistima, bila to hrvatska ili strana scena, na brzinu sam složila kratak intervju s ovogodišnjim Nucomerima. Pitanja su bila ona osnovna šablonska, ali su dovoljan uvid u situaciju i razlog da se zaputite večeras u Funk i poslušate ih. Sam Illectricity objavio je tko je sve ušao u uži izbor, ali većini ta imena ne znače puno pa eto prilike da saznate tko je tko. U uži krug su ušli Ana Antonova, Apollo Eighteen, Kommoda, Masturbeator i Richo – svima njima postavila sam ova pitanja:

1. Tko stoji iza imena _____?
2. Kada si krenuo/krenula s DJingom?
3.  Koju vrstu glazbe preferiraš, odnosno koji je tvoj glazbeni smjer kao DJa?
4. Top 3 trake za svaki ugođaj i svaki set? (Ne moraju žanrovski biti vezane za glazbeni pravac koji vrtiš u setovima) – poslušajte ih na linku ispod svakog DJ-a

ANA ANTONOVA

1. Ana Antonova – pasionirani beatmatcher i selektor. Na on/off relaciji s DJingom, što radi posla, što radi nedostatka klupske scene u gradu u kojem živim. Iako je grah ove godine dobro pao po pitanju DJinga, Nucomer contest je “cherry on the top” za kraj uspješne 2015. godine.
2. DJingom se bavim od 2003. godine.
3. Volim kombinirati i ne volim se držat samo jednog pravca, najčešće su to setovi od deep housea do techna u nekim naznakama, ali i to je relativno i ovisno o raspoloženju, mislim da će set za Nucomers Night biti nešto tvrđi. Budući da danas možemo vidjeti DJe/producente koji kombiniraju žanrove gotovo do apsurda, to svakako ohrabruje i intrigira, jer nikad ne znaš kojeg će asa izvući iz rukava u svom setu.

APOLLO EIGHTEEN

1. Iza imena Apollo Eighteen stoji Denis Štefanić, DJ/producent, prvostupnik grafičke i multimedijske tehnologije te prvenstveno veliki zaljubljenik u glazbu i umjetnost kao takvu. Osim što me fascinira svemir, za gore navedeno DJ ime odlučio sam se iz razloga što je to bila zadnja misija koja se nije u potpunosti izvršila pa je ljudi dan danas smatraju mističnom i zanimljivom.
2. Krenuo sam prvo s produkcijom prije nekih 5-6 godina a s DJingom prije otprilike 3-4 godine.
3. Ne postoji glazbeni stil koji preferiram. Od ezoteričnog disca, preko melankoličnog housea, do svemirskog techna, ako mi je dovoljno zanimljivo i drugačije uvrstit ću u set.

KOMMODA

1. Iza imena Kommoda krije se mladi starac koji se svakodnevno oglašava na ime Antonio Maslić, a uži krug poznanika ga zna kao Maslo, nije baš lijepo, ali funkcionira.
2. S muzikom se u alternativnijem smislu susrećem i družim zadnjih 9 godina, od kojih zadnje 4 sve više s naglaskom na elektroniku te se i radi toga počinjem infiltrirati u DJ vode krajem 2012. i početkom 2013. godine.
3. Slušam stvarno sve i svašta, u svakom žanru ima jebene mjuze pa je u početku bilo teško orijentirati se prema nekom pravcu, ali kako godine idu nekako mi sve više paše ovako minimalni i mračniji đir techna te sam tako i odlučio složiti jedan setić za Illectricity Festival.
4. Također mi se uvijek drago zavući u odaje deep dubstepa i ostatka bass scene te tu i tamo odraditi kakav session.

MASTURBEATOR

1.  Ja sam Andrija, zaljubljenik u audio vizualne bolesnoće i iscrpitelj svojih vlastitih u svim mogućim formatima (audio, crtež, video). I trenutno sam u autobusu za Zagreb, ali to nikoga sigurno ne zanima.
2.  S DJingom sam krenuo prije 4-5 godina, mnogo kasnije nego što sam počeo producirati i raditi svoju muziku, to je bio očekivani korak dalje.
3.  D’n’B/halftempo, zbog pozitivno razarajućeg učinka koji ima na mene samog pa želim prenijeti svoju strast i na druge.

RICHO

1.  Richo, pravim imenom Erik Antić, devetnaestogodišnji DJ iz Pule. Trenutno živim u Zagrebu gdje studiram i tu i tamo zavrtim koji set.
2.  Glazbom se općenito bavim od malih nogu, završio sam osnovnu glazbenu školu za gitaru i udaraljke, a DJingom se bavim oko 4 godine. Osim samog DJinga, rodila se želja za produkcijom, ali to je “work in progress” zasad.
3.  Dubstep, tj. oko 140 bpm-a. Od full deepa do malo tvrđeg, ovisi o situaciji, ali ono što slušam u slobodno vrijeme nije žanrovski ograničeno, slušam što mi se sviđa.

(Visited 341 times, 1 visits today)

Komentari