Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

In memoriam: Rođendan Lou Reeda uz prigodnu playlistu

02.03.2015. Nikolina Lončar
https://www.facebook.com/LouReed

https://www.facebook.com/LouReed

Prije nešto više od godinu dana, 27. listopada 2013. svijet je napustila jedna od najbitnijih ikona pop i rock kulture, pjevač i skladatelj Lou Reed kojeg mnogi pamte kao glavnu osobu iza kultnog benda The Velvet Underground.  Ovaj je rock’n’roll frontman utjecao na razvoj moderne glazbe i bio uzor mnogih bendova sve od sredine šezdesetih do danas.

Na današnji dan bi, da je živ, ovaj glazbenik napunio sedamdeset i tri godine. Iza sebe je ostavio četiri studijska albuma sa svojim prvotnim bendom te čak dvadeset i dva albuma iz samostalne karijere, a od njih bi bilo dobro izdvojiti popularnu ‘bananu’, odnosno prvijenac “The Velvet Underground & Nico” te albume “White Light/White Heat”, “Loaded”, “Transformer”, “Berlin” i “Coney Island Baby”.

Kao sjećanje na njegovo stvaralaštvo, izlistali smo neke od  najzanimljivijih obrada u kojima mu kolege muzičari odaju počast kroz vlastitu viziju njegove glazbe. Od Morrisseya, preko Yo La Tenga i Arctic Monkeysa do Patti Smith, našao se tu raznolik spektar popularnih izvođača koji su svoj opus obogatili upravo coverom uspješnica Lou Reeda, a uz koje se možete  i sami prisjetiti zašto njegova zvijezda danas blistavo sjaji na glazbenom nebu.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari