Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

In memoriam: Rođendan Lou Reeda uz prigodnu playlistu

02.03.2015. Nikolina Lončar
https://www.facebook.com/LouReed

https://www.facebook.com/LouReed

Prije nešto više od godinu dana, 27. listopada 2013. svijet je napustila jedna od najbitnijih ikona pop i rock kulture, pjevač i skladatelj Lou Reed kojeg mnogi pamte kao glavnu osobu iza kultnog benda The Velvet Underground.  Ovaj je rock’n’roll frontman utjecao na razvoj moderne glazbe i bio uzor mnogih bendova sve od sredine šezdesetih do danas.

Na današnji dan bi, da je živ, ovaj glazbenik napunio sedamdeset i tri godine. Iza sebe je ostavio četiri studijska albuma sa svojim prvotnim bendom te čak dvadeset i dva albuma iz samostalne karijere, a od njih bi bilo dobro izdvojiti popularnu ‘bananu’, odnosno prvijenac “The Velvet Underground & Nico” te albume “White Light/White Heat”, “Loaded”, “Transformer”, “Berlin” i “Coney Island Baby”.

Kao sjećanje na njegovo stvaralaštvo, izlistali smo neke od  najzanimljivijih obrada u kojima mu kolege muzičari odaju počast kroz vlastitu viziju njegove glazbe. Od Morrisseya, preko Yo La Tenga i Arctic Monkeysa do Patti Smith, našao se tu raznolik spektar popularnih izvođača koji su svoj opus obogatili upravo coverom uspješnica Lou Reeda, a uz koje se možete  i sami prisjetiti zašto njegova zvijezda danas blistavo sjaji na glazbenom nebu.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari