Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

Indie miljenici Wolf Parade ove srijede dolaze u Močvaru

04.06.2018. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Kad su prije dvije godine miljenici indie publike Wolf Parade objavili povratak na scenu nakon petogodišnje pauze, rijetko tko se usudio prognozirati hoće li njihovo okupljanje rezultirati i novim albumom ili će se raditi tek o nostalgičnoj turneji po sjevernoameričkom kontinentu. No kad je u listopadu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov četvrti studijski album “Cry Cry Cry” postalo je jasno da ovaj kvartet ima ozbiljne planove sa svojim najvažnijim glazbenim projektom.

Navedeni je album objavljen za kultni Sub Pop Records iz Seattlea, izdavačku kuću s kojom bend radi od samih početaka i albuma prvijenca “Apologies to the Queen Mary” objavljenog u rujnu 2005. godine. Taj se album danas smatra jednim od najvažnijih i najutjecajnijih indie rock izdanja prošlog desetljeća. Uslijedili su “At Mount Zoomer” 2008. godine te “Expo 86” kojem je prethodila i velika europska turneja u sklopu koje su 2010. Wolf Parade po prvi put zasvirali u Zagrebu.

Poznato je da prijateljstvo Zagreba i dvojice autora i lidera Wolf Paradea Dana Boecknera i Spencera Kruga datira još od prije afirmacije ove grupe; Spencer je Zagreb prvi put posjetio još u proljeće 2005. kad je sa svojim Frog Eyes zasvirao kao potpora Danu Bejaru i njegovoj grupi Destroyer, da bi tijekom 2008. i 2009. obojica zasvirali u Zagrebu, Spencer sa Sunset Rubdown, a Dan s Handsome FursKonačni dolazak grupe Wolf Parade Zagreb je dočekao do kraja napunivši 2010. godine veliku dvoranu Teatra &TD, a oni su uzvratili nastupom kojim su uvjerljivo demonstrirali zašto ih mnogi smatraju najvažnijim kanadskim bendom 21. stoljeća.

Ulaznice

Novi susret zakazan je za srijedu, 6. lipnja. Vrata se otvaraju u 20:30, bend svira od 21:30. Ulaznice po cijeni od 80 kuna potražite u Dirty Old Shopu i Rockmarku, a na samom ulazu u srijedu koštat će 100 kuna.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari