Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Indie Srijeda – A Long Way Down: Prijateljstvo na prvi suicid

26.03.2014. Paula Bračko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Roman Nicka Hornbyja izdan je još 2005. godine, ali bilo je samo pitanje vremena kada će doživjeti svoju filmsku adaptaciju. Od Fever Pitcha preko High Fidelity do About a Boy, Hornby je jedan od onih pisaca koji svakom novom knjigom privlači pažnju filmske industrije. Ovog puta, u knjizi A Long Way Down, Hornby istražuje tematiku suicida, depresije, promiskuiteta, psihičkih bolesti, obiteljskih neslaganja, propalih veza, osobne žrtve za druge i svih ostalih nedaća koje je mogao staviti na teret četvoro glavnih likova. Filmska adaptacija ovog crnohumornog romana doživjela je svoju premijeru na Berlinskom filmskom festivalu u veljači ove godine, a okuplja i zanimljivu glumačku ekipu: Toni Collette kao Maureen Thompson, Pierce Brosnan kao Martin Sharp, Aaron Paul kao J.J. Maguire i Imogen Poots kao Jess Crichton.

Film prati živote tih četvero stranaca nakon što se u novogodišnjoj noći nenadano nađu na krovu zgrade s koje su odlučili skočiti kako bi zauvijek pobjegli od svojih nesretnih života. Svatko od njih bori se s nečim drugačijim i nitko ne vidi izlaz iz svoje komplicirane životne situacije. Međutim, upoznavši jedni druge, odluče odgoditi vlastite suicide barem do Valentinova, a u međuvremenu si pružati svu moguću podršku. Osjećaju se izolirano i odbačeno, neshvaćeno i usamljeno i samo u krugu ostalih suicidalnih partnera pronalaze utjehu koja im je dugo vremena nedostajala. Redatelj Pascal Chaumeil u filmu nastoji prikazati egzistencijalnu problematiku koju je Hornby tako humoreskno prepričavao kroz oči tih metamorfnih likova koji se kroz film (i knjigu) uspijevaju međusobno spasiti.

Film u kina dolazi od 3.4., a dok čekate, uvijek vam preostaje da pročitate knjigu.

 

Komentari