Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Indijski poštar gradi repliku Taj Mahala u spomen na preminulu suprugu

29.06.2013. Andrea ĆorićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: yotutube.com/screenshot

Foto: yotutube.com/screenshot

Taj Mahal jedna je od najveličanstvenijih građevina na svijetu, a rijetki su oni koji ne znaju romantičnu priču u pozadini ove gradnje. Džahan-šah bio je jedan od vladara Mongolskog Carstva i, izgleda, jedan od najvećih romantičara u povijesti. Njegova treća žena, Mumtaz Mahal, umrla je prilikom poroda njihovog četrnaestog djeteta. Neposredno prije smrti zatražila je da joj izgradi mauzolej, a njezin suprug, shrvan tim gubitkom, izgradio je zdanje kojem se danas dive milijuni posjetitelja i koje je prije nekoliko godina uvršteno na listu Sedam novih svjetskih čuda.

Neki će reći kako takve romantike danas više nema, no te skeptike mogla bi razuvjeriti priča iz malog sela na sjeveru Indije. Fajzulu Hasanu Hajdariju, nekadašnjem seoskom poštaru, supruga se na samrti požalila kako nemaju djece koja će nositi njihovo ime i da će zato ubrzo biti zaboravljeni. Ovaj sedamdesetosmogodišnji romantik odlučan je u namjeri da se to ne dogodi i sada svojoj supruzi gradi, ni više ni manje, nego repliku slavnog Taj Mahala. Istina, njegovo zdanje bit će manje, dimenzija 15,5×15,5 metara i bit će smješteno u njihovom dvorištu, ali ipak bi moglo postati velikom atrakcijom. U svakom slučaju, pothvat je vrijedan divljenja!

(Visited 83 times, 1 visits today)

Komentari