Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Indirekt objavio potpuni line up

26.05.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/indirektfestival

Indirekt festival, festival nezavisne umjetnosti smješten je u Umagu, točnije zavučen je u šumi u hladu borova, tik do mora. Četvrti po redu, održat će se od 17. do 18.  lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože. Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene među kojima su nastupali i riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, Wvhile, The Chweger…. Ove godine s line up-om su se proširili sve do Rusije. Posjetitelje će oduševiti Žen (Zagreb), Izae (Dubrovnik), East-Ra, The Black Room (Rijeka), Halftones (Beograd), Middlemist Red (Budimpešta), Karmakoma (Krško), Theft of October, Alex Kelman (Moskva). Nova imena koja će upotpuniti do kraja ovaj fantastični festival su: FúGú Mango (Bruxelles), ROLO (Split) a suradnja festivala s Italijom bila je samo pitanje vremena pa je ove godine ona i zemlja partner. Stoga će Indirekt pozornicom prošetati i dva talijanska benda – Brothers in low i Comaneci. I zadnji izvođač, domaćin festivala – A Good Mistake.

Ekipa Indirekt festivala svake godine nudi i bogati art dio, tako da će ove godine posjetitelji moći uživati u radovima Eugena Varzića, Sebastjana Dracica; Klare Rusan KLARXY, Merla De Graia i Jana Sedmak Ilustratora te sudjelovati u  predavanjima i uživati u prozi književnika nezavisne scene.

Nakon predstavljanja bogatog programa Indirekt festivala, vrijeme je da vas pobliže upoznamo s novim izvođačima. Indirekt festival ugostit će plesni belgijski bend FúGú Mango. Ovaj art-pop kolektiv u svojoj umjetničkoj viziji na svojevrstan način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se se ne ustručavaju pokazati svoje umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču svima onima koji slušaju. Zasigurno će se svidjeti mnogima u publici, posebice fanovima Talking Headsa ili Everything Everythinga.

Foto: press

Foto: press

Zatim na red dolaze splitski glazbenici ROLO koji su svoj materijal prvi put prezentirali na manifestaciji KLFM  – Radio na cesti. Dečki su nedavno snimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode. Kad se troje ljudi tako dobro skuže, glazba koju isporučuju mora biti magična i ovaj album sigurno postaje bitan marker na glazbenoj lenti lokalne splitske, ali i regionalne glazbene scene.

Brothers in Law projekt je dvojice šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, a s radom su počeli čim im se priključio bubnjar Andrea Guagneli. Snimili su album “Hard Times For Dreamers” 2013. godine te počeli turneju s bendovima poput Slowdivea, Dum Dum Girls, Neon Indian, Hozier, itd. Danas bend broji i četvrtog člana, Lorenza Musta na basu, a samim time dobili su i puniji zvuk. Zvonka gitara i blještav zvuk prizivaju tamna tinejdžerska vremena, predgrađa i ljubav – riječi su kojima bend opisuje svoju glazbu.

Drugi Talijani skrivaju se iza imena Comaneci, a radi se o bendu koji je sa svojim radom počeo još 2005. godine. Osnovali su ga Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružuje im se čelist Jenny Burnazzi. Od 2009. do 2012. svirali su u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj, Sjedinjenim Državama, Ukrajini. Nakon gotovo dvije godine rada izdali su album “Uh!” u kojem se može osjetiti koliko je bend napredovao zahvaljujući brojnim odrađenim koncertima i potrazi za što osobnijim smjerom u skladanju glazbe.

Zadnji bend koji dolazi su A good mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga čine Goran Balaban (vokal i gitara) Darko Miloš (bas gitara) i Martin Purišić (bubanj). AGM kao ideja nastao je u baru gdje su se dvoje stranaca upustili u otvoreni razgovor o glazbi i shvatili da imaju slične ukuse te da slušaju gotovo sve. Nakon šestomjesečnog rada na vokalu, gitari i bas gitari dvojac pronalazi bubnjara i u kratkom roku počinju formirati pop-grunge zvuk s kojim nam se žele predstaviti. Kao uzore navode Incubus, Pearl Jam, Ramones i Nirvanu.

Do početka festivala ostalo je još malo vremena, odlučite biti dio velike zabave koja vas očekuje!

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari