Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Promocija drugog solo albuma Inkognita Popare

17.02.2013. Iva LapićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Iva Lapić

Foto: Iva Lapić

Inkognito Popara, čovjek koji je kroz svoju karijeru dao mnogo za rap kulturu te iza sebe ima bogat opus snimljenih stvari, u petak navečer u Ksetu je  imao promociju drugog solo albuma. Da je angažira u stvaranju i očuvanju rap i hip hop kulture dokazuje činjenica da je Popara član glasovitog Sinestet kolektiva, suosnivač Elementala, član Doppler Efekta i Piratskog Radija 9. Kao što mu pisanje kvalitetnih tekstova nije stran pojam tako mu ni područje grafita nije stran teren. Svoje prve tragove ostavio je podno Sljemena s The Style Writersa. INK tri slova koja su ga predstavljala u grafiti vodama dobile su počasno mjesto  na samom coveru albuma.

 Dvojac iz 40 industrije zagrijao je atmosferu

Foto: Iva Lapić

Foto: Iva Lapić

Sve je započelo  negdje oko 23 sata kada su na binu stupili Bendicod i Pendrek  članovi 40 industrije  koji su zagrijali atmosferu za samoga Poparu. Njihov repertoar nastupa bio je posvećen  Trokutu, albumu za kojeg produkciju potpisuje AC3PO. Tripijevi beatovi hranili su  uši dobrim zvukom, a sam je nastup korektno odrađen.

Potencijalni smiješak zadovoljstva

Nakon što se publika opustila uz nastup Bendicoda i Pendreka  na binu je stupio Inkognito Popara koji je svoj nastup odradio na sebi svojstven noćnoptični način, iskreno i tehnički vrlo glatko. Produkciju njegovog albuma također potpisuje AC3PO tako da se uši nakon prvog nastupa nisu iznova morale akomodirati na novi stil  beatova. Sam koncert imao je svoju tečnost i liniju po kojoj se odvijao. U zraku se osjećao osjećaj pozitivnosti a nitko nije imao potrebu dokazivati svoju muževnost, što nije rijetkost za događaj ovakve prirode u kojoj su testosteroni uvijek u prvome planu.  Dalo se primijetiti da su svi  imali potencijalni smiješak zadovoljstva. Kset je bio prohodan i svi su nesmetano mogli obavljati sve što su trebali i željeli.

Neočekivano kratak nastup

No ipak nije sve tako bajno, postoji jedan mali minus kojeg sam zamijetila, a to je kratko trajanje nastupa. Nekako sam imala osjećaj kao da je u trenutku kada je trebalo doći do kulminacije sve stalo i nastup je bio gotov. Uši koje su bile spremne za zvučnu kulminaciju bile su šokirane  set listom. Mikrofon je bio odložen i tu je bio kraj ove priče, možda prebrzo.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Komentari