Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

INmusic festival dovodi deset švedskih izvođača

21.05.2015. Ziher.hrFoto: Press

INmusic festival ove godine započinje suradnju sa švedskom udrugom Studiefrämjandet. Švedska i Hrvatska na ovaj način pružaju zajedničku podršku razvoju glazbene kulture i obrazovanja.U suradnji INmusica i Studiefrämjandeta organiziran je natječaj za bendove putem kojega će biti odabrano čak 10 švedskih izvođača koji će ove godine nastupiti na INmusic festivalu! U projektu sudjeluje i švedsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Studiefrämjandet je jedna od najvećih švedskih udruga za obrazovanje odraslih. Od svoga osnutka, 1959. godine, dio su tradicije obrazovanja za odrasle (“folkbildning”) te su orijentirani na neformalno cjeloživotno obrazovanje, posebno u području kulture. Teme tečajeva, radionica i podrške su raznovrsne – ovisno o tome što članovi žele, a otprilike polovica onoga čime se Studiefrämjandet bavi povezano je s glazbom, ponajviše s bendovima i glazbenim grupama. Studiefrämjandet podupire bendove osiguravajući im prostor za probu, opremu, najam glazbenih studija i slično te organizira razne radionice i koncerte.Svatko je dobrodošao da sudjeluje u Studiefrämjandetsovim programima, a posebna pažnja posvećuje se osobama koje su socijalno ili kulturološki u podređnom položaju poput nezaposlenih, imigranata ili ljudi s posebnim potrebama.

Zahvaljujući suradnji INmusica i Studiefrämjandeta, u ovom jedinstvenom putovanju, Hrvatsku će u posjetiti deset švedskih izvođača, publika festivala upoznat će se s mladim bendovima i DJ-ima, a Šveđani koji će se popeti na INmusicovu pozornicu sa sobom će ponijeti nezaboravno iskustvo. Nekoliko bendova je već odabrano, a zadnji izvođači će biti odabrani na natječaju koji se održava u subotu, 23. svibnja u klubu Nöjesfabriken u Karlstadu. Članovi INmusic tima dio su stručnog žirija koji odabire izvođače koji će posjetiti INmusic festival. Imena svih 10 koji će nastupiti na INmusicu će biti objavljena uskoro.

Foto: Press

Foto: Press

Započnite ljeto na INmusic festivalu kojeg će uveličati Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po cijeni od 349 kn za sva 3 dana se mogu kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U tijeku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini festivalske ulaznice za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari