Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Intervju

Roppongi Red: “Od nas očekujte love, sparkles i dirty rhythm!”

05.04.2017. Zrinka KunićFoto: Press

Iako su na sceni relativno kratko, Roppongi Red u sastavu Morana Bing (mikrofon), Daniel Šuljić (tipkice), Matilda Fatur (pozadinski mikrofon) i Stanko Kovačić (palice) grabe krupnim koracima prema elektro-pop slavi. U posljednjih godinu dana mogli smo ih gledati u finalu HGF-a, na RockOffu i mnogim klubovima, a ovoga petka pojavit će se na pozornici Doma sportova kako bi prije Parova Stelara izmamili prve kapljice plesnog znoja iz vaših tijela. Blic intervju s Moranom i Danielom na tri, četiri – sad!

Roppongi Red na sceni je nepunu godinu dana, a već ste dogurali do predgrupe Parovu Stelaru. Što se sve događalo s bendom u tih godinu dana?

Daniel: Probe, nastupi, snimanja, kao i u svakom bandu 🙂 Desilo se nekoliko lijepih koncerata, recimo u Karlovcu na Tesla festivalu ili u Močvari u finalu 20-og HGF-a. Vrlo dobro je bilo što smo sudjelovali na Karlovačko Rock-offu, tamo su nas zapazili iz Dallasa što je dovelo do potpisivanja ugovora s njima. Prvi singl «Sladak kao ti» izašao je prije pola godine, snimili smo s Gonzom spot za njega, a ovih dana izlazi drugi singl Znatiželjno lutam. Uglavnom, živahno je.

Kako ste zadovoljni s reakcijama publike, s obzirom na to da elektro pop koji svirate nije baš tako zastupljen u nas?

Daniel: Jako smo zadovoljni reakcijama publike nakon živih nastupa. Vole nas i elektroničari kojima se sviđa groove, a vole nas i „punkeri“ kojima se sviđa energija. A vole nas i oni koji vole dobre pjesme, što nam je posebno drago jer mislimo da iza svih ovih klupskih zvukova stoje vrlo dobre pjesme i tekstovi. Barem se trudimo napraviti takve. Što se snimljenih materijala i video spota tiče, imamo puno prijatelja kojinam pomažu svojim savjetima. Mi ih slušamo .

Ms Bing: Dobro je da reagiraju i daju znakove života, ponekad i oduševljenja. Do sada sam ustvrdila sljedeće – ili nas vole ili smo im mrski.

Za one koji vas nisu još slušali uživo – kako izgledaju vaši nastupi?

Daniel: Mi ostali smo zaokupljeni raznoraznim gumbićima pa nismo uspjeli do sada pogledati naš nastup. A Ms. Bing je tasmanijska neman puštena s lanca, pa skače, pleše i viče. Meni je ona užasno zabavna 🙂

Ms Bing: Ne znam kako naš nastup izgleda iz perspektive publike… Meni se čini da su nastupi najbolji kada članovi benda međusobno kliknu, opuste muskulaturu i teže isključivo dobroj zabavi. Dobre vibracije se tada prenose na publiku i kreće tulum.

Jesu li vas počeli slušati u Japanu ili za njih još uvijek postoji samo jedan Roppongi Red?

Ms Bing: Planiram se podvrgnuti estetskoj korekciji kapaka, ukositi ih da se lakše infiltriram među mlade Japance. Tek tada krećemo u osvajanje party zone Japana po kojoj se bend zove.

Daniel: Japan je krajnja stanica. Red (crvena) je naš dodatak. Roppongi je i dalje tamo gdje je bio, a mi se nadamo naravno tamo zasvirati. Samo, korak po korak, nismo još spremni. Spremamo se.

Hoćemo li uskoro slušati neki novi singl? Ili možda album?

Daniel: Već smo rekli, upravo ovih dana izlazi drugi singl na kojem će se nalaziti pjesma Znatiželjno lutam. Uz nju, na singlu će biti i Full Ferry Dub remix pjesme Sladak kao ti Martina Crnekovića. Na albumu se radi, točnije, trenutačno snimamo treći singl a preko ljeta ćemo pokušati zgotoviti album. Dok ne budemo potpuno zadovoljni nećemo stati.

Ms Bing: DJ Shullio je otkrio sve naše planove! Osobno se radujem trećem ljetnom singlu koji je nešto alla motivacijska himna veselih ritmova za ples.

Što možemo očekivati u Domu sportova i gdje vas sljedeće možemo slušati uživo?

Ms Bing: Možete očekivati kulerski pogled ispod ruba sunčanih naočala, šljokice i plesni ritam. Velikani elektro swinga, Parov Stelar, će sigurno podići temperature i rasplesati publiku u Domu sportova, a mi ćemo dati sve od sebe da doprinesemo dobroj atmosferi.

Daniel: Nakon Doma sportova sviramo sljedeći četvrtak u nešto mirnijoj atmosferi na otvorenju izložbe slikarice Nikoline Ivezić u Klovićevim dvorima. Dan kasnije putujemo za Beč, u klub AU. Što se samog Doma sportova tiče, Parov Stellar će vas rasplesti, a za nas će nam biti drago da bacite uho i oko. Od nas možete očekivati love, sparkles i dirty rhythm!

Komentari