Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Invazija hrvatskih glazbenika, producenata i promotora na Waves Vienna festival

26.09.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: www.wavesvienna.com

Foto: www.wavesvienna.com

U Beču se i ove jeseni održava jedna od najvažnijih europskih konferencija o glazbi, ujedno i festival, Waves Vienna. Prvi put konferencija će se održati i u susjednoj Bratislavi, pod motom konferencije „East meets West“. Dva grada će od 1. do 5. listopada ujediniti klubove i javni prostor u veliki Waves događaj, koji povezuje sve sudionike, od glazbenika, preko organizatora i izdavača do medija, te na taj način potiče umrežavanje u Europi i raspravu o održivim modelima i financiranju. Waves Vienna je dio projekta European Talent Exchange Program, koji okuplja sve zainteresirane sudionike glazbene industrije.

Uz Nizozemsku, po prvi put fokus konferencije je na Hrvatskoj, koja je prepoznata kao vrijedan partner zbog sverastućeg značaja glazbene industrije i činjenice da je stavljena na festivalsku mapu svijeta, te će hrvatski predstavnici predstaviti na festivalu i konferenciji našu živahnu glazbenu scenu.

Prvog dana konferencije, 2. listopada, na rasporedu su panel rasprave ‘Glazbena scena u Hrvatskoj‘, a o živopisnoj sceni govorit će Mate Škugor, organizator festivala SuperUho i Žedno Uho, Alen Matošović Topssy s Radija 808, te Krešimir Blažević, suosnivač portala Muzika.hr.

Na panelu ‘Glazbeno tržište u Hrvatskoj‘ o raznolikosti ove rastuće branše govorit će Mario Grdošić i Sanjin Đukić iz LAA agencije, dugogodišnji organizatori glazbenih događaja i promotori, te Branko Komljenović iz izdavačke kuće Menart.

Panel ‘Kako najbolje raditi s Hrvatskom‘ okupit će iskustva o pristupanju hrvatskom tržištu. Govorit će Tomo in der Mühlen, vlasnik međunarodne tvrtke za autorska prava IDM Music, Dijana Lakuš, s iskustvom rada na festivalima u Hrvatskoj, a trenutno radi u produkciji Glastonburya, Adnan Mehmedović, jedan od organizatora Fresh Island Festivala, te Nick Hobbs iz međunarodne agencije Charmenko, koja se bavi bookingom i na području Hrvatske.

Foto: www.wavesvienna.com

Foto: www.wavesvienna.com

Moderator svih hrvatskih panela je Edo Plovanić, suosnivač portala Muzika.hr, koji je pokrenuo inicijativu izlaganja hrvatskih glazbenih potencijala međunarodnom tržištu: Ovo je velika prilika našim izvođačima kao i glazbenoj struci obzirom da je Waves Vienna dio European Talent Exchange Program (ETEP i CEETEP) mreže koja je od 2006. iznjedrila izvođače kao što su Adele, Ellie Goulding, Lykke Li, Calvin Harris, Disclosure, Mumford & Sons, Editors, The XX, James Blake ili pak Chvrches. Mreža okuplja bookere, agente, managere, kao i festivale poput najvećeg europskog Glastonburyja, a tu su i Primavera i Nova Rock, kao i naši susjedi Sziget i Exit festival, dok ju mi jako slabo koristimo pa ovo smatram i dobrim međunarodnim korakom“.

Waves je i glazbeni festival koji okuplja odličan line-up trenutno jakih imena, lokalne glazbenike, te predstavnike gostujućih zemalja. Hrvatsku ove godine u programu predstavlja čak sedam autora tj. sastava.

U Beču tako 2. listopada nastupaju Jonathan, riječka petorka koja je u zadnjih godinu dana podigla veliki hype na sceni, naš najpoznatiji ženski indie trio Punčke, te MLAT, indie-mediteraneo-avant-math-pop-rock bend. Seriju gostovanja nastavljaju i kantautorice Irena Žilić 2. listopada u Beču, te Lovely Quinces u Bratislavi 3. listopada. Punk noise pop bend Vlasta Popić nastupa u Beču 2. listopada, te u Bratislavi dan nakon, kada će nastupiti i naš producent Davor O u live izdanju.

(Visited 133 times, 2 visits today)

Komentari