Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Ivica Prtenjača u Rijeci predstavlja roman "Brdo"

17.12.2014. Tijana Živko
Foto: vbz.hr

Foto: vbz.hr

Ivica Prtenjača će u četvrtak, 18. prosinca, u Rijeci predstaviti Brdo – svoj najnoviji roman koji je nedavno dobio nagradu za najbolji neobjavljeni roman na natječaju V.B.Z.-a i TISAKmedije ispred 136 drugih rukopisa.

Predstavljanje će se održati u riječkoj Narodnoj čitaonici na Korzu s početkom u 18 sati, a razgovor s Prtenjačom vodit će Drago Glamuzina.

Književnik Ivica Prtenjača rođen je 1969. godine u Rijeci gdje je na Pedagoškom fakultetu studirao hrvatski jezik i književnost. Piše poeziju, prozu, dramske tekstove, novinske kolumne, a uvršten je u nekoliko antologija izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti. Dobitnik je dvaju Kiklopa za pjesničku zbirku godine – prvi za Uzimaj sve što te smiruje, adrugi za Okrutnost.

Glavni lik romana o kojem će govoriti na predstavljanju ujedno je i pripovjedač Brda. On je bivši PR u izdavačkoj kući i Muzeju suvremene umjetnosti. Uskoro napušta svoju građansku egzistenciju i odlazi na brdo na otoku kako bi ga cijelo ljeto čuvao od požara. U središtu Brda je gubitak identiteta, a vidljiva je i junakova nutrina. Priča je ispričana realistično i pred čitateljem se polako odmataju sva iskustva i događaji.

(Visited 174 times, 1 visits today)

Komentari