Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Iza sna: Novi nezavisni film Igora Filipovića-File

03.12.2014. Laura Sinovčić
foto: press

foto: press

Od četvrtka u hrvatskim kinima imate priliku pogledati novi hrvatski film Iza sna. Radi se o nezavisnom dugometražnom filmu redatelja Igora Filipovića-File, a pretpremijeru je ostvario u sklopu selekcije 20. Sarajevo film festivala. Snimljen u 17 dana, Iza sna je film o egzistencijalnoj krizi protagonista Tihog. U želji da prihvati nadolazeće promjene u životu, Tihi odlazi u noćni provod s prijateljem Pavlom koji rezultira pljačkom. Kroz noćnu vožnju gradom paralelno se isprepliće Tihina želja da talentom postigne nešto u životu te odnos s njegovom djevojkom Lanom. Tihi odlučno upada u ured producentu Sanjinu koji ga uvodi u svijet glazbe i stavlja mu imperativ dobro odrađenog koncerta kao uvjet za daljnju karijeru. U isprepletenim, usko povezanim pričama, otkrivaju se dvije krajnosti kroz koje Tihi prolazi kako bi pronašao odgovore.

U filmu možete prepoznati mnoga glumačka imena kao što su Borko Perić, Dušan Bućan, Krunoslav Belko i Ana Vučak. Kao predstavnik novog vala hrvatskog filma, Iza sna hrvatsku premijeru doživio je prije 2 dana, a u kino dvorani tražilo se mjesto više. Upravo to je pokazatelj kako nezavisni hrvatski film nalazi svoju publiku te kako unatoč financijskim ograničenjima, kvalitetna ideja je i dalje vrijedna plasiranja.
U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, redatelj Igor Filipović kratko je opisao svoj uradak: “Film koji ima svrhu da svatko tko iziđe iz kino dvorane veli sam sebi “Pogledao sam dobar film“. Film koji je dočarao sve situacije u kojima bi se svi mi mogli naći, ali ih nismo primijetili ili se nismo još našli, a mogli bismo.”
Ako želite provjeriti Filinu tvrdnju, uputite se u Cineplexx Centar Kaptol od 4. prosinca!

(Visited 116 times, 1 visits today)

Komentari