Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Izbrojani mrtvi u filmovima Quentina Tarantina: Redatelj koji je “ubio” 563 lika!

15.02.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/QuentinTarantino

Foto: facebook.com/QuentinTarantino

S obzirom na golem uspjeh i medijsku pažnju koju je Quentin Tarantino skrenuo na sebe filmom Django Unchained, koji je nominiran i za Oscara u konkurenciji za najbolji film, a dobio je i mnoštvo drugih nagrada, kritičari su se bacili i brojanje mrtvih osoba u Tarantinovim filmovima.

Tako je Vanity Fair pobrojao sve mrtve likove koje je taj redatelj “pobio” u svojih osam filmova u zadnjih 20 godina, počevši s Reservoir Dogsima iz 1992. godine. Na kraju je ispala brojka od čak 563 lika, od čega ih je Tarantino najviše “ubio” u Inglorious Bastardsima, čak 396, dok je najmanje istih stradalo u filmu Jackie Brown, njih samo – četiri.

Tarantino je redatelj koji je genijalac da se razumijemo, međutim, često je s pravom prozivan zbog količine pretjerivanja i nasilja u svojim filmovima. No, on stoji i uvijek je stajao iza svojih filmova, pa čak i onih poput Kill Billa u kojem je nasilje doslovno – veličano.

Ipak, slični skandali i priče koje obrađuje u svojim filmovima, Tarantina ne prate u “pravom” životu tako da nitko ne može reći kako je u privatnom životu redatelj onakav kakve filmove radi. A to su mu mnogi pokušali progurati ili podmetnuti u rezime. Kako bilo, Tarantino je nasilan samo na filmu, a u svojoj posljednjoj uspješnici, Djangu, ubio je 64 osobe, (spoiler!) uključujući samog sebe jer ga je Django  raznio dinamitom.

Zbog svega toga, nastala je i sljedeća infografika sa svim ubijenim ljudima u Tarantinovim filmovima:

Foto: vanityfair.com

Foto: vanityfair.com

Komentari