Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Izbrojani mrtvi u filmovima Quentina Tarantina: Redatelj koji je “ubio” 563 lika!

15.02.2013. Ivan DominikVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/QuentinTarantino

Foto: facebook.com/QuentinTarantino

S obzirom na golem uspjeh i medijsku pažnju koju je Quentin Tarantino skrenuo na sebe filmom Django Unchained, koji je nominiran i za Oscara u konkurenciji za najbolji film, a dobio je i mnoštvo drugih nagrada, kritičari su se bacili i brojanje mrtvih osoba u Tarantinovim filmovima.

Tako je Vanity Fair pobrojao sve mrtve likove koje je taj redatelj “pobio” u svojih osam filmova u zadnjih 20 godina, počevši s Reservoir Dogsima iz 1992. godine. Na kraju je ispala brojka od čak 563 lika, od čega ih je Tarantino najviše “ubio” u Inglorious Bastardsima, čak 396, dok je najmanje istih stradalo u filmu Jackie Brown, njih samo – četiri.

Tarantino je redatelj koji je genijalac da se razumijemo, međutim, često je s pravom prozivan zbog količine pretjerivanja i nasilja u svojim filmovima. No, on stoji i uvijek je stajao iza svojih filmova, pa čak i onih poput Kill Billa u kojem je nasilje doslovno – veličano.

Ipak, slični skandali i priče koje obrađuje u svojim filmovima, Tarantina ne prate u “pravom” životu tako da nitko ne može reći kako je u privatnom životu redatelj onakav kakve filmove radi. A to su mu mnogi pokušali progurati ili podmetnuti u rezime. Kako bilo, Tarantino je nasilan samo na filmu, a u svojoj posljednjoj uspješnici, Djangu, ubio je 64 osobe, (spoiler!) uključujući samog sebe jer ga je Django  raznio dinamitom.

Zbog svega toga, nastala je i sljedeća infografika sa svim ubijenim ljudima u Tarantinovim filmovima:

Foto: vanityfair.com

Foto: vanityfair.com

(Visited 156 times, 2 visits today)

Komentari