Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Izlazi MusicNOW kompilacija – Bon Iver, Sufjan Stevens, Grizzly Bear, Fleet Foxes i mnogi drugi

13.02.2015. Damjan Vukašin
Foto: www.musicnowfestival.org

Foto: www.musicnowfestival.org

MusicNOW glazbeni je festival koji se održava svake godine u Cincinnatiju, Ohio, SAD. Naglasak festivala je na kolaboracijama glazbenih autora, a čitava stvar osnovana je prije 10 godina od strane Bryce Dessnera, člana benda The National.

Povodom desete godišnjice izdaje se kompilacija snimaka s dosadašnjih festivala. Uz listu pjesama s nadolazeće kompilacije, objavili su i pjesmu Trials, Troubles, Tribulations koju izvode Justin Vernon, Sharon Van Etten, Matthew E. White, Megafaun i Fight the Big Bull pod imenom Sounds of the South.

Na lineupu za ovogodišnji festival, koji traje od 11.-15. ožujka, su The National, koji će nastupati uz Cincinnati simfonijski orkestar, the Dessner/Sufjan Stevens/Nico Muhly kolaboracija Planetarium, Parfume Genius, Will Butler iz Arcade Firea i mnogi drugi.

“MusicNOW- 10 years” izlazi 10.3. i uključuje Justina Vernona iz Bon Ivera, Grizzly Bear, Sufjan Stevens, Dirty Projectors, Robin Pecknolda iz Fleet Foxes, Andrew Birda, Owen Palletta i mnoge druge. Popis pjesama je sljedeći:

01 Sounds of the South: “Trials, Troubles, Tribulations”
02 Robin Pecknold: “Silver Dagger”
03 Sufjan Stevens: “The Owl & The Tanager”
04 eighth blackbird: “Omie Wise”
05 My Brightest Diamond: “I Have Never Loved Someone”
06 Dirty Projectors: “Emblem Of The World”
07 Tinariwen: “Imidiwan Ma Tenam”
08 Tim Hecker: “Chimeras (Live) 2011”
09 Colin Stetson: “Nobu Take”
10 Owen Pallett: “E Is For Estranged”
11 Erik Friedlander: “Airstream Envy”
12 Bonnie ‘Prince’ Billy: “Love Comes to Me”
13 Grizzly Bear: “While You Wait For The Others”
14 The Books with Clogs: “Classy Penguin”
15 Andrew Bird: “Section 8 City”
16 Justin Vernon: “Love More”

(Visited 94 times, 1 visits today)

Komentari