Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Izložba ikonografija kralja Ladislava I. Svetog

22.03.2013. Žana Amidžić
Foto:mgz.hr

Foto:mgz.hr

U četvrtak, 28. ožujka 2013.,  u 18 sati u  Velikoj dvorani Matice hrvatske (odjel za likovne umjetnosti MH)  u Zagrebu će se održati predavanje Dubravke Botice na temu  Ikonografija svetog kralja Ladislava u umjetničkim narudžbama u zagrebačkoj biskupiji u 17. i 18. stoljeću – oživljavanje lokalnoga kulta u (srednjo)europskom kontekstu.

Za nas Hrvate Ladislav I. Ugarski, zvan Sveti,  vrlo je značajan kralj jer je u Zagrebu osnovao biskupiju čime je ovaj grad postao kulturno i vjersko središte hrvatskog naroda, ali i došljaka. Proučavanjem ovoga kralja dolazi se do proučavanja  kulturnog identiteta hrvatske prošlosti.

Ako nešto više želite saznati o povijesti zagrebačke biskupije, razvoju tadašnje Hrvatske, načinu života kao i samome Ladislavu I. Ugarskom, uputite se u Veliku dvoranu Matice Hrvatske i upotpunite svoje dosadašnje znanje.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari