Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Izložba ‘Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne’ u Domu HDLU-a

09.04.2015. Petra Plivelić
Foto: Facebook event

Foto: Facebook event

U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) od 10. travnja do 10. svibnja održat će se izložba pod nazivom “Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne”.

Postav izložbe predstavlja razdoblje od smrti Josipa Broza Tita, sve do početka 90-ih godina kada je započeo proces raspada Jugoslavije. Cilj izložbe je prikazati hrvatsku umjetničku scenu osamdesetih godina. Posebna je pozornost stavljena na istaknute radove s područja likovnosti, performansa, fotografije, dizajna, arhitekture, stripa, mode, kazališta, književnosti, medija, filma, stripa, sporta i glazbe. Tome u prilog ide i činjenica da su izložbu, osim autora Branka Kostelnika (pop-kultura) i Feđe Vukića (dizajn), stvarali renomirani pojedinci iz svih zastupljenih disciplina. Još jedna specifičnost ove izložbe je bogat popratni program, koji uključuje tematske tribine i koncerti, DJ nastupi, performansi te modna revija koja će prikazati stil osamdesetih.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak, 10. travnja u 20 sati u Domu HDLU-a, gdje se i održava sama izložba. Popratni glazbeni program pod nazivom “Disco non disco: OSAMDESETE!” stvatrat će DJ Alen Kosanović iz vjerojatno najstarijeg kluba u Zagrebu – Jabuke te DJ Tomo Ricov iz najpopularnijeg koncertnog kluba u Jugoslaviji – Kulušića. Na otvorenju, koje je otvoreno za sve zainteresirane, održat će se i performansi iznenađenja, a od 22 sata u klubu Pepermint organiziran je after party.

O osamdesetima iz jedne druge perspektive, ne nužno kao desetljeća u kojem je nastao samo novi val, raspravljat će se na tribini pod nazivom “Osamdesete nisu samo novi val”. Tribina će se održati 14. travnja u 19 sati u Domu HDLU. Govorit će Ante Perković, Tomislav Brlek i Siniša Škarica dok će razgovor moderirati Dubravko Jagatić.

Svoje najveće hitove osamdesetih će 11. travnja u Tvornici kulture izvoditi kultni zagrebački predstavnici art – rocka, grupa Boa. U prodaji je samo 250 ulaznica, čija pretprodajna cijena ulaznica 45 kn, a na dan koncerta bit će 55 kn. Nekoliko dana kasnije, 16. travnja na istom mjestu nastupit će legendarna makedonska rock grupa Mizar. Cijena ulaznica do dana koncerta iznosi 70 kn, a na dan koncerta je 80 kn. Ulaznice za oba koncerta možete kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija i online putem sustava www.entrio.hr.

Budući da je poseban naglasak stavljen na glazbu, u sklopu izložbe održat će se promocija specijalnog CD-a “Osamdesete !!! Jugoton” urednika Branka Kostelnika koji okuplja čak 82 pjesme i 24 benda.

Za umirovljenike, posjetitelje do 18 godina i grupe od minimalno pet osoba ulaznica stoji 10 kn, a za sve ostale 20 kn. Tijekom trajanja ove izložbe u Domu HDLU-u vrijedit će posebno radno vrijeme. Tako izložbu možete razgledati utorkom od 11 do 22 sata, od srijede do petka od 11 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati, a ponedjeljkom je zatvoreno.

(Visited 257 times, 1 visits today)

Komentari