Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Izložba “Radnička u ne/nastajanju” u galeriji Šira

12.02.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/GalerijaShira/

U utorak, 13. veljače u 19 sati, u galeriji Šira održat će se otvorenje izložbe “Radnička u ne/nastajanju – planiranje jugoistočnog ulaza u Zagreb”. Na izložbi će se predstaviti studentski  radovi ostvareni  akademske godine 2016./2017. u sklopu međunarodne suradnje  između Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze u Ljubljani.

Izložba “Radnička u ne/nastajanju” predstavlja rezultate međunarodne suradnje ostvarene tijekom ljetnog semestra akademske godine 2016./17. na području nastave između Katedre za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Katedre za prostorsko planiranje Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Pred studente i njihove nastavnike postavljen je zahtjevan i izazovan urbanistički zadatak promišljanja mogućih budućih scenarija razvoja, naizgled zaboravljenog jugoistočnog dijela grada Zagreba.

“Istočna dijagonala” – prostor uz Radničku cestu prepoznatljiv je danas po smještaju komunalnih te u velikoj mjeri zapuštenih industrijskih prostora. Suvremenim urbanim širenjem nastaje potreba funkcionalnih i oblikovnih preobrazbi toga područja koje se posebno aktualiziraju izgradnjom Domovinskog mosta te dogradnjom zračne luke čime Radnička cesta u prometnom smislu postaje jedan od glavnih ulaza u grad.

Provedeno urbanističko istraživanje imalo je stoga za cilj ispitati moguće scenarije razvoja cjelovitog gradskog poteza – od zračne luke do središta grada.

Na izložbi je predstavljen izbor najuspješnijih studentskih prijedloga obaju fakulteta. Različiti pristupi na kreativan, ali istodobno stručno utemeljen način ponudili su bogatu paletu urbanističkih scenarija razvoja jugoistočnog dijela grada te mogu poslužiti kao poticaj neophodnoj stručnoj raspravi o sustavnom planiranju grada s konceptom. Rezultati također pokazuju da ostvaren način međunarodne suradnje donosi  dodanu vrijednost svim sudionicima u nastavi, lokalnoj zajednici i struci te prostoru koji je bio predmet studentskog rada.

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet 17-21 h, vikendom 10-20 h) do 27. veljače.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari