Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Izvedba prve epizode novog projekta Bacača sjenki – 'Brujanje grada'

21.12.2014. Ziher.hr
Foto: Bacači Sjenki

Foto: Bacači Sjenki

Brujanje grada je novi intermedijalni projekt Bacača sjenki. Riječ je o hibridnom kazališno-antropološko-urbanističkom i sociološkom istraživanju javnih prostora grada Zagreba, usporednoj analizi događaja, prostora, osoba i političkih alata.

Osim što je sve što je, Brujanje grada na dulje vrijeme okuplja najšarolikije kreativce, mislioce i ljude izvanrednog smisla za humor. U posljednjih mjesec dana svojim su učestalim zauzimanjem javnih prostora “smetali” institucijama kod kojih su parazitarili i pritom su se dobro zabavljali. Svakodnevnim višemjesečnim promišljanjem, probama, predavanjima, terenskim radom i neformalnim druženjem grupa je stvorila malu interaktivnu mapu svojih odnosa i u nju upisala okamenjenu i pokretnu koreografiju jednog prostora u Zagrebu.

Brujanje grada, epizoda 1: T.E.K.

Višedimenzionalna i višežanrovska predstava koja se služi dokumentarnim, igranim, plesnim i pjevnim elementima kako bi dočarala prostor i vrijeme jednog dijela Zagreba, njegov povijesni razvoj te mogućnosti i značenje danas. Izvedba prve epizode bit će u nedjelju, 21.prosinca u 20 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Inicijalni koncept i režiju potpisuje Boris Bakal, dramaturgiju Anja Pletikosa, a projekt izvode Boris Bakal, Nikolina Butorac, Dora Kokolj, Nikolina Komljenović, Vesna Mačković, Nikša Marinović, Jelena Mesar, Veno Mušinović, Anja Pletikosa i Leo Vukelić. U projektu su sudjelovali i Sandra Uskoković, Miran Jurić, kostimografkinja Ivana Bakal, dok zajedno potpisuju scenografija i zvuk. Projekt je eraliziran uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Komentari