Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Izvedbene umjetnosti

Izvedba prve epizode novog projekta Bacača sjenki – 'Brujanje grada'

21.12.2014. Ziher.hr
Foto: Bacači Sjenki

Foto: Bacači Sjenki

Brujanje grada je novi intermedijalni projekt Bacača sjenki. Riječ je o hibridnom kazališno-antropološko-urbanističkom i sociološkom istraživanju javnih prostora grada Zagreba, usporednoj analizi događaja, prostora, osoba i političkih alata.

Osim što je sve što je, Brujanje grada na dulje vrijeme okuplja najšarolikije kreativce, mislioce i ljude izvanrednog smisla za humor. U posljednjih mjesec dana svojim su učestalim zauzimanjem javnih prostora “smetali” institucijama kod kojih su parazitarili i pritom su se dobro zabavljali. Svakodnevnim višemjesečnim promišljanjem, probama, predavanjima, terenskim radom i neformalnim druženjem grupa je stvorila malu interaktivnu mapu svojih odnosa i u nju upisala okamenjenu i pokretnu koreografiju jednog prostora u Zagrebu.

Brujanje grada, epizoda 1: T.E.K.

Višedimenzionalna i višežanrovska predstava koja se služi dokumentarnim, igranim, plesnim i pjevnim elementima kako bi dočarala prostor i vrijeme jednog dijela Zagreba, njegov povijesni razvoj te mogućnosti i značenje danas. Izvedba prve epizode bit će u nedjelju, 21.prosinca u 20 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Inicijalni koncept i režiju potpisuje Boris Bakal, dramaturgiju Anja Pletikosa, a projekt izvode Boris Bakal, Nikolina Butorac, Dora Kokolj, Nikolina Komljenović, Vesna Mačković, Nikša Marinović, Jelena Mesar, Veno Mušinović, Anja Pletikosa i Leo Vukelić. U projektu su sudjelovali i Sandra Uskoković, Miran Jurić, kostimografkinja Ivana Bakal, dok zajedno potpisuju scenografija i zvuk. Projekt je eraliziran uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

(Visited 184 times, 1 visits today)

Komentari