Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj: Bistro u ruhu sanjivosti i velikog uspona

21.10.2014. Marta LučićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Tomislav Sporiš

Foto: Tomislav Sporiš

Bistro na rubu šume svaki mjesec donosi sve bolji program i daje masama priliku da otkriju nove/stare bisere regionalne scene. Tako se i u sklopu drugog ovosezonskog Bistroa skupio pozamašan broj ljubitelja glazbe obojane duhom jeseni. Svi okupljeni imali su prilike čuti potpun sastav Stray Dogga te bend novijeg vijeka – Denis Katanec Okanagan LTD.

Ako ste čuli za bend Felon, vjerojatno znate i njegovog frontmena. Kantautor Denis Katanec otvorio je koncertni program u nadopunjenom izdanju novog benda. Naime, umjesto Zvonimira Varge, također kantautora, klavijature je preuzela Sara Ercegović iz benda Žen. Iako sam Denisa u novom postavu u petak slušala po treći put, mogu se složiti s onom ‘treća sreća-najveća’. Denisova vokalna i bendovska uvježbanost bila je i više nego primjetna, čak među ljudima u publici na kojima se vidjelo da ga slušaju po prvi puta.

Na trenutke ironično plesna americana pretvarala se odličnom setlistom u bolno romantične balade. Ne, ne radi se o klišeju. Jedra je pjesma koja je apsolutno svaki puta spremna izmamiti bar jednu moju suzicu. Pustiti je da zasjaji u javnosti. Besramno. Tako dobar koncert, s toliko poleta i energije, u kojem su prisutni uživali jednako kao i sam bend, već duže nisam doživjela na našoj sceni. Odsviranom setu stvari s novog EP-a, uz osobni favorit – izvrsni Listopad, pred kraj se potkrala i odlična obrada. Radi se o obradi pjesme Andrija srpskog shoegaze benda Bitipatibija. Završni udarac izvrsnom koncertu, uz Sarin mazni vokal i potpunu predanost Okanaganaca.

Foto: Tomislav Sporiš

Foto: Tomislav Sporiš

Nakon dvije godine čekanja od zadnjeg nastupa u punom sastavu u Tvornici svjesna sam da se u fanovima nakupila razdraganost kad je u pitanju srpski multi fenomen Stray Dogga. Mase hipstera sjatile su se u mali prostor Kluba i u čudu stale začarane magijom šesteročlanog sastava. Dukatov sanjivi vokal poveo je tijela u zamišljeno njihanje. Lo-fi tonovi s elementima americane, uz krike Anine violine i čitavo instrumentalno bogatstvo, preplavili su Klub. Odabrane materijale s odlična dva albuma, koja rado poslušam doma kada me uhvate čemerna razdoblja, ipak nisu uživo doprijela do mene. Iako izrazito cijenim glazbenu izvrsnost benda, osobno me jesenja sanjivost i melankolija ponijela drugim putem od većine okupljenih oduševljenika.

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari