Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Izvještaj – Bolesno Grinje, Exa, Wizards of Gore: Grindmanija u Palachu

06.03.2017. Karla DolenčićFoto: Erik Paladin Photography

Ove je subote, 4. ožujka, riječka Kružna ulica ponovno zaživjela kao u dobra stara vremena. U organizaciji udruge Ri Rock u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach nastupila su tri benda, Bolesno Grinje, Exa i Wizards of Gore. Zbog vremenskih se neprilika činila to kao jedna od večeri zbog kojih vam ode volja za životom, no ovi su koncerti svima prisutnima popravili raspoloženje i poveli ih u neku drugu dimenziju.

Foto: Erik Paladin Photography

Domaćini iz benda Exa bili su zaduženi za otvaranje večeri i zagrijavanje publike. Ovaj smo bend imali prilike vidjeti pred nekoliko mjeseci na Ri Rock festivalu, a i ove im je večeri publika bila naklonjena te su, zahvaljujući jakim tonovima i dobroj komunikaciji s publikom, uspješno otvorili put atmosferi kakvu smo očekivali te večeri. Nakon njih su na pozornicu stupili Zagrepčani Wizards of Gore, koji su ovim putem predstavili svoj novi album, “Tales of PartyPornoGoreGrind”, a nastavili su u divljoj atmosferi i potaknuli plesne vratolomije publike. Oba su benda relativno mlada i na dobrom putu da stvore širu vlastitu publiku i izbace još mnogo stvari kojima se savija čelik.

Foto: Erik Paladin Photography

Najiščekivaniji bend večeri bili su dobro poznati Puležani koji već sedamnaest godina žare i pale hrvatskom scenom – Bolesno Grinje. Preostali posjetitelji koji su se do tada zagrijavali ispred Palacha isplanirali su svoje vrijeme i odložili prazne flaše te pohrlili unutra taman kad su krenuli Istrijani, stoga nije ni čudno da je prostor bio popunjeniji nego što je to bio slučaj kod prethodna dva benda. Kod njihovog su koncerta došle do izražaja godine iskustva – ovi momci već imaju vjernu publiku koja ih je od prvih tonova pratila i štovala, a ispred pozornice se odvijao pogo od prve do zadnje pjesme.

Foto: Erik Paladin Photography

Svi su bendovi došli nastupiti s namjerom da energija u publici bude ravna energiji koju je vani pokazivalo tipično riječko vrijeme; orkanski vjetar popraćen manijakalnim pljuskom. U tom su naumu, blago rečeno, i uspjeli – na kraju se večeri čak i nevera posramila te povukla, a publici je preostalo titranje živaca i slab sluh, poznatiji kao posljedice jednog dobro odrađenog koncerta.

Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(13 votes, average: 3.846 out of 5)

Komentari