Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Izvještaj: DJ Shadow i Cut Chemist nakon 19 godina doveli duh Afrike Bambaate u Zagreb

10.02.2015. Patricia Pajk
Foto: Ziher.hr/Patricia Pajk

Foto: Ziher.hr/Patricia Pajk

U Zagrebu se ovakav show kao što je bio sinoć u Tvornici Kulture s nestrpljenjem čekao u krugovima štovatelja vinila i glazbe općenito. Kada dva legendarna DJ-a udruže snage i naprave cijelu turneju s misijom da vrte ploče legendarnog Afrike Bambaate, jedino što možete očekivati je da ćete naučiti puno o glazbi. Afrika Bambaataa je Zagreb posjetio 1996. i nastupio u Aquariusu, a jučer nas je nakon 19 godina posjetio duhom kroz maleni dio svoje kolekcije ploča koje su predstavili Cut Chemist i DJ Shadow.

Cut Chemist i DJ Shadow ispunili su sva očekivanja publike. Dečki su odradili sjajan posao na čak 6 gramofona te drum i percussion machini. Najveću borbu stvaralo im je ozvučenje u Tvornici jer je u nekim trenucima bilo stvarno problematično, ali oni nažalost nisu jedini izvođači koji su to iskusili u tom prostoru. Oni su se još i na kraju kulturno ispričali zbog problema sa zvukom, ma da smo svi svjesni da oni ne snose krivnju.

Foto: www.blackouthiphop.com

Foto: www.blackouthiphop.com

Kad sam se spremala za koncert bilo mi je jasno da ne idem na bilo kakav koncert, nego se doslovno bacam u vremensku kapsulu i putujem nazad u same korijene glazbe, a tako je upravo i bilo. Počeli su s afričkim melodijama, proveli nas kroz disco, boogy, house, funk i, naravno, hip hop fazu. Ako rezimiramo, show u cijelosti je kao jedna velika lekcija i osjećaj koji na kraju ostaje je kao da smo svi sinoć bili na jednom velikom glazbenom seminaru pod jednostavnim nazivom Renegades Of Rhythm. Svakoj osobi koja je došla poslušati i naučiti nešto novo sam je vrhunac koncerta bio kada su pustili onu stvar za koju su rekli da je to jedan jedini primjerak na svijetu. Cut Chemist i Shadow su bili izrazito profesionalni i koncert je počeo i završio u minutu kako je bilo najavljeno na službenom rasporedu.

Show je bio kako audio tako i vizualno iskustvo sa sjajnim videom uratkom koji je odlično pratio prelaske iz glazbenih žanrova. Reakcije publike bile su sjajne i svi komentari nakon showa bili su izuzetno pozitivni, izuzev problema sa zvukom. Na koncertu se okupila razna publika, kako i stilom tako i godinama, a svi su jednostavno bili željni učenja.

Ako je nekome ovaj koncert ostao u mlakom ili lošem sjećanju, onda je definitivno došao s krivim stavom na koncert, jer ovo nije bio klasičan koncert, ovo je bio jedan od rijetkih muzejskih primjeraka koji smijete dotaknuti i osjetiti svim osjetilima, a istovremeno je i on dotaknuo vas.

A video posted by Ziher.hr <3 (@ziherhr) on

(Visited 128 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(No Ratings Yet)

Komentari