Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj – The Doors Alive: “Alright alright alright” ili ne?

11.02.2017. Megi SmojverFoto: Valentina Cetin/Ziher.hr

The Doors Alive, pompozno najavljivan najbolji tribute bend legendarnih Doorsa, sinoć je u Tvornici kulture razočarao. Naravno da bi bilo potpuno nerealno očekivati apsolutni doživljaj, ali ne mogu se oteti dojmu da je sinoćni koncert odrađen preko volje i da više naginju cover nego tribute bendu. Ne znam je li to do mene i moje očaranosti Doorsima, ali tijekom koncerta niti jednom nisam „zastranila“ u šezdesete i bar na sekundu živjela ono doba.

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Publika se počela skupljati već oko 20 sati i bila je prošarana raznim generacijama, što je bilo lijepo za vidjeti. Koncert je započeo nešto sitno nakon 21 sat i tek nakon prvih taktova Break On Through (To the Other Side) ekipa se probudila i počela surađivati. Niz se nastavio evergrinima poput Five to one, Waiting for the sun i Shaman’s blues gdje je klavijaturist Norbert Varga imao odličan solo koji je bio nagrađen ogromnim pljeskom.

Sljedeća na redu bila je pjesma People are strange koja bi i u najgoroj izvedbi probudila najviše emocija jer je njenu genijalnost i poetičnu težinu nemoguće ne doživjeti. Spanish caravan i Light my fire bile su uvertira za najveći highlight nastupa, a to je bio poduži solo Buzz Allana na bubnjevima, Baza Meyera na gitari i Norberta Varge na klavijaturama. Dečki su jako dobro ukomponirali dozu agresivnog sviranja s melankolijom koja se proteže u svakoj pjesmi i bacili bolje svjetlo na sveukupni dojam. Povratkom glavnog vokala Mikea Griffionea započela je Riders on the storm koja je nastavila s dobrim svjetlom, a zaredale su se Queen of the highway, Roadhouse blues, The end, L.A.Woman

Foto: Valentina Cetin/Ziher.hr

Na povratku s koncerta bila sam jako razočarana jer sam u glavi brojila samo negativne aspekte nastupa, od smiješnog video zida, loše atmosfere do nepovezanosti s publikom. Zaključak svega bio bi da se od tribute bendova niti ne treba očekivati neka eksplozija izvrsnosti jer nikada neće biti, niti će u potpunosti moći zamijeniti i dočarati orginal. The Doors Alive napunili su Tvornicu i sigurna sam da bi ju napunili ponovno, nisam sigurna da li bi ja ponovno došla, ali u svakom slučaju bilo je lijepo čuti neke od najgenijalnijih glazbenih tvorevina na jednom mjestu.

(Visited 160 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 3.333 out of 5)

Komentari