Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Izvještaj – Edo Majka: Čovjek, liričar, reper

08.06.2013. Iva Lapić
Foto: Iva Lapić

Foto: Iva Lapić

Iako je njegovo trenutačno prebivalište Izrael, Edin Osmić, poznatiji kao Edo Majka, odlučio je publiku nagraditi dolaskom u Tvornicu. Svoje prve raperske korijene pustio je u Zagrebu gdje je bio prihvaćen i podržan od strane publike, a i sama scena brzo ga je prigrlila i uzela pod svoje. Edo predstavlja puno toga, prvenstveno dobroga liričara, rapera te čovjeka na pozornici koji ima apsolutnu pozornost svih okupljenih glava. Odigrao je puno utakmica, nikada nije dizao nos u oblake, već je uvijek održavao dobre odnose s publikom .

Njegov je izlazak na pozornicu publika jedva dočekala, a Tvornica je na početku samog koncerta bila ispunjena hrpom pozitivne energije. Uvijek raspoložen, rapao je pjesme sa svih svojih albuma. Publika je bila podijeljena, neki su više uspostavili kontakt u starim hitovima, dok su neki s većim zadovoljstvom upijali novije zvukove Edinih pjesama.

Tijekom koncerta Tvornica nije mirovala, potvrđujući njegovu talentiranost vještog animatora publike.Sam se Edo referirao na broj žena u samoj Tvornici tvrdeći da mu je iznimno drago da su u prvim redovima i znojne žene, a ne samo nabrijani muškarci.

Društvo na pozornici mu je pravio Dj Oli Do Boli, koji je sa svojim scratchanje i puštanjem muzičke pozadine s Edom uspio ostvariti skladnu simbiozu. Dva  muškarca naoružana dobrom voljom , jedan za miksetom, drugi za mikrofonom. Tako su jučer izgledali Edo i Oli. Također, na pozornici se Edi pridružio i Kandžija koji je s njim odrepao dvije stvari.

Znoj se cijedio, koncert je odmicao, glave su se veselo gibale i podržavale svim sila dvojac na pozornici. Vječno nasmiješeni Edo uspio je zagrijati atmosferu u Tvornici te je svojoj publici priuštio još jedan u nizu svojih uvijek ugodnih live nastupa.

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari