Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Izvještaj – Gatuzov energični rokenrol pokazao zube svim preprekama

03.02.2014. Marta LučićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: ziher.hr

Foto: ziher.hr

Ledena kiša i tmurna subota nije se činila kao idealna prilika za išta drugo osim još jedne prilike za izležavanje. Međutim, večer se preokrenula u više nego pozitivnom smjeru odlaskom na koncertnu promociju Gatuzovog albuma “Gdje idemo”. U intimnoj atmosferi art kina Grič zatutnjala je u svakom pogledu izrazito zanimljiva rock večer u kojoj je Gatuzo svojim nastupom u mnogočemu upotpunio stvari, razdrmao i najtvrdokornije članove publike, odbjegao svim tehničkim zavrzlamama i rokenrolom spasio subotu.

Foto: ziher.hr

Foto: ziher.hr

Perspektivni mladi demo bend, Big Strip Gorila pokazao se kao odlična uvertira u žestinu Gatuzovog zvuka. Pokazali su da novi bendovi mogu zvučati drugačije i imati svoj glazbeni put, makar ga nazivali zoo rockom. Kao koncertne uspješnice izdvojila bih dinamični Dresden i pomalo hitoidni novoizišli singl Negacija savršene priče. Profesionalnim indie izgledom u interakciji s publikom uspješno su skrivali sve eventualne ‘demo-nesigurnosti’.

Foto:ziher.hr

Foto:ziher.hr

Gatuzo su sigurno mirnije krenuli u rock eksploziju, napunivši u kratkom roku malu kino dvoranu naizgled ukočenom publikom. Sigurno su redali stvari s već kritičarski hvaljenog albuma i koncert je išao energično uzlaznom putanjom, ali zalomilo se. Bubnjaru Goranu otkazala je bas pedala, a to je koštalo izvrsnosti izvedbe stvari Dijete u meni i (simbolično) Gotovo je. Međutim, gotovo nije bilo ni u jednom pogledu. Jer kad rokenrol pokaže zube ne može mu ništa ni razbijena bubnjarova bas pedala. Samo je poslužila kao lajtmotiv Damirovim valovima jam-solaža na opće zadovoljstvo publike koja isprva nije shvaćala što se događa i jednostavno se pustila glazbi, podržavajući dvojac uzvicima podrške (“Dobro, ovako je bolje!”). Svi su bili svjesni jednostavnosti činjenice da ništa nije moglo uništiti već nastalu dobru atmosferu, a ono čega možda nismo bili svjesni je priželjkivana eksplozija koja je virila iza zastora i čekala veliki comeback. Nakon par pokušaja ‘reanimiranja bubnja’, došla je i nova pedala, koju je bubnjaru Gatuza prijateljski iskreno uručio bubnjar predgrupe. Kulminacija je bila neizbježna. Uslijedio je odlični Virus koji je probudio publiku čija se suradnja osjetila na Kao neotkriveni dragulj, a procvjetala na kraju koncerta kada je Gatuzo prodrmao sve svojim već hitovskim uspješnicama. Svojom žestinom i nabrijanim rock zvukom istakla se stvar Tebe više nemam koja na trenutke podsjeća na Repetitor i Jarbole. Puni i snažni riffovi rasplesali su publiku i skromno sakrili jednako snažni tekst.

Ništa ne može pokositi kvalitetu i snagu dobre glazbe. Neka ovo ostane koncert o kojem će se pričati, a ako će do tada Gatuzov Virus uspjeti zaraziti domaću rock scenu i probuditi sve one demo bendove koji nisu jedinstveni, a sve one stare i uljuljane osvježiti, ne moramo se bojati.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari